Ενημερωτικό έντυπο/δήλωση συναίνεσης για τους γονείς των μαθητών της Β τάξης

Αγαπητοί γονείς

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου θα δοθεί στους μαθητές της Β τάξης το παρακάτω ενημερωτικό έντυπο/δήλωση συναίνεσης το οποίο αφορά δραστηριότητες στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής. Παρακαλούμε διαβάστε το σημείωμα και αν συμφωνείτε, συμπληρώστε το και επιστρέψτε το στο σχολείο έως την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

Με εκτίμηση, 

Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

2ο Δ.Σ. Αλιβερίου, σχολ. έτος 2022-2023

Νίκος Σ. Αρβανίτης, Διευθυντής του σχολείου

& διδάσκων το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής

 

Ενημερωτικό σημείωμα – έντυπο συναίνεσης

Προς τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών της Β τάξης σχολ. έτους 2022-23

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

Όπως γνωρίζετε, στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Β’ τάξης κατά το τρέχον σχολικό έτος έχω αναλάβει το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής. Ο προγραμματισμός που έχω κάνει για το μάθημα προβλέπει την πλαισίωση πολλών δραστηριοτήτων του Αναλυτικού Προγράμματος (π.χ.  ασκήσεις αυτοέκφρασης,  λεκτική και μη-λεκτική επικοινωνία, αυτοσχεδιασμός, θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδι ρόλου κ.λπ.) από ένα διασκευασμένο από εμένα κείμενο, με απώτερο στόχο οι εβδομαδιαίες δραστηριότητες των μαθητών να καταλήξουν στην παρουσίαση από αυτούς μιας θεατρικής παράστασης.

Το δρώμενο που θα παρουσιάσουν οι μαθητές έχει τίτλο «Παραμυθομαγειρέματα» και αποτελεί θεατρική απόδοση ενός λαϊκού παραμυθιού (Η σουσουράδα και η ουρά της) και ενός τραγουδιού (Ο μάγειρας) και ως θέμα έχει την αναζήτηση τροφής και την παιδική πείνα και αποτελεί το τελικό αποτέλεσμα προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α τάξης του σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2016-2017 (βλ. σχετικά εδώ: https://blogs.sch.gr/2dimalive/archives/3753 ).

Πληροφορίες για το δρώμενο αυτό μπορείτε να δείτε επίσης στην ακόλουθη διεύθυνση:

https://blogs.sch.gr/arvanitis/paramytho-mageiremata/

μαγειρέματα

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια γιαγιά που λέει παραμύθια στα εγγόνια της. Μια σουσουράδα που ψάχνει φαγητό για τα παιδιά της. Το κουκί και το ρεβίθι που τσακώνονται στη βρύση, ενώ μια κοπέλα περιμένει να γεμίσει τη στάμνα της. Μια γριά στην αυλή του σπιτιού της. Ένας μπακάλης, ένας φούρναρης, ένας μανάβης και ένας χασάπης που κοιτούν τη δουλειά τους. Δυο παιδιά που πεινούν και ζητούν φαγητό. Ένας μάγειρας, χωρίς τατουάζ στα χέρια. Ένα παιδί με μαγικά φασόλια. Ένας ικανός κλέφτης και ένας ατρόμητος ιππότης. Μια μάγισσα και ένας τραγουδιστής. Ένας αφηγητής για να μας λέει πως παν τα πράγματα. Και, βέβαια, τα καλύτερα υλικά για μαγείρεμα. Παρμένα όλα από τα παραμύθια.

Καλό το παραμύθι μας, αλλά δεν έχει δράκο. Ή μήπως τελικά έχει;

Στο πλαίσιο λοιπόν των εβδομαδιαίων δραστηριοτήτων με τους μαθητές, υπάρχει ως σκέψη η φωτογράφηση/βιντεοσκόπηση ορισμένων από αυτές και η αξιοποίησή τους τόσο ανατροφοδοτικά για τους ίδιους τους μαθητές κατά την πορεία των μαθημάτων, όσο και ως συμπληρωματικό παραγόμενο προϊόν που θα αποτυπώνει την πορεία αυτής της προσπάθειας και θα συνοδεύει το αρχείο της τελικής παράστασης των μαθητών, που προγραμματίζουμε να υλοποιηθεί την περίοδο πριν ή ακριβώς μετά τις πασχαλινές διακοπές.

Η καταγραφή των δραστηριοτήτων αυτών θα γίνει υπό τους ακόλουθους όρους:

  • Αποκλειστικά και μόνο εντός του σχολικού χώρου και των δραστηριοτήτων του μαθήματος.
  • Αποκλειστικά και μόνο με τον εξοπλισμό του σχολείου (ψηφιακή φωτογραφική μηχανή & βιντεοκάμερα).
  • Τα παραγόμενα αρχεία θα διατηρηθούν στον χώρο του σχολείου έως και την ολοκλήρωση της παράστασης των μαθητών και στη συνέχεια θα διαγραφούν.
  • Κανένα από τα αρχεία αυτά δεν θα αναρτηθεί σε δημόσιο ή ιδιωτικό δικτυακό χώρο.
  • Επιλεγμένες στιγμές των δραστηριοτήτων αυτών θα ενσωματωθούν σε ενιαίο ψηφιακό αρχείο που δοθεί αποκλειστικά και μόνο στους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών με την ολοκλήρωση του εγχειρήματος και την πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης, για προσωπική και μόνο χρήση με απαγόρευση κοινοποίησης σε τρίτους ή ανάρτησής τους στο διαδίκτυο.
  • Επιλεγμένα αποσπάσματα θα προβληθούν στους παρευρισκόμενους την ημέρα της παράστασης κατά τον απολογισμό της πορείας προετοιμασίας της.

Με την επισήμανση πως τα ανωτέρω αναγραφόμενα δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση παραίτηση ή περιορισμό ευθύνης του Σχολείου απέναντι σε οποιεσδήποτε απαιτήσεις θεσπίζονται από την εφαρμοστέα εθνική νομοθεσία, παρακαλείστε, εφόσον συμφωνείτε, να συμπληρώσετε και να επιστρέψετε στο σχολείο (επίδοση στη δασκάλα της τάξης) την ενσωματωμένη δήλωση συναίνεσης έως και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022.

Επισημαίνουμε πως η φύση του εγχειρήματος εμπλέκει το σύνολο των συμμετεχόντων μαθητών, έτσι ώστε να απαιτείται η συγκατάθεση του συνόλου των γονέων/κηδεμόνων για την υλοποίησή του. Ευνόητο είναι πως εφόσον δεν επιστραφούν συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες οι δηλώσεις συναίνεσης για το σύνολο των μαθητών δεν θα υπάρξει κανενός είδους καταγραφή των δραστηριοτήτων προετοιμασίας.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση απευθυνθείτε στον Διευθυντή του Σχολείου.

Με εκτίμηση

Νίκος Σ. Αρβανίτης



Λήψη αρχείου

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.