Το "δεύτερο"

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που έχει ορίσει το Υπουργείο Παιδείας για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, το σχολείο μας προγραμματίζει την επίσκεψη των μαθητών όλων των τάξεων στους χώρους του γηπέδου Αλιβερίου, προκειμένου εκεί με ασφάλεια να διεξαχθούν αθλητικές δράσεις και ψυχαγωγικές/παιγνιώδεις δραστηριότητες που αναδεικνύουν τη σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία.

.jpgΟι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν την  Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, κατά τις πρωινές ώρες, στους χώρους του γηπέδου Αλιβερίου. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από το σύνολο των εκπαιδευτικών του σχολείου. Η μετακίνηση από και προς τον χώρο του γηπέδου θα γίνει με τα πόδια, εκτός κι αν υπάρχει αιτιολογημένη δυσκολία για κάποιον εκ των συμμετεχόντων, περίπτωση που θα συζητηθεί με τον Διευθυντή του σχολείου, ώστε η μετάβαση και η επιστροφή να γίνει με άλλο μέσο. Την ημέρα εκείνη οι μαθητές πρέπει να φορούν ενδυμασία κατάλληλη για αθλητικές και παιγνιώδεις δραστηριότητες, καπέλο για τον ήλιο και να έχουν μαζί τους κολατσιό και νερό.

Κατά τη διαδικασία της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των αθλητικών δραστηριοτήτων θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα οριζόμενα στα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επίσης προαπαιτούμενη είναι η ύπαρξη Ατομικού Δελτίου Υγείας σε ισχύ για τους συμμετέχοντες μαθητές (αφορά μαθητές της Α και Δ τάξης).

Η ώρα προσέλευσης και αναχώρησης από το σχολείο θα παραμείνει ως έχει στο ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας αυτής.

Στην περίπτωση που καιρικές συνθήκες ή άλλοι έκτακτοι λόγοι δεν επιτρέψουν την υλοποίηση αυτών των δραστηριοτήτων την οριζόμενη ημέρα, θα αναπρογραμματιστεί η επίσκεψη αυτή για την πιο κοντινή πρόσφορη ημερομηνία.

Για τη συμμετοχή των μαθητών πρέπει να επιστραφεί συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η δήλωση συναίνεσης του γονέα/κηδεμόνα, που δόθηκε στα παιδιά,  έως την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου. Καθώς την ημέρα αυτή το σύνολο των δραστηριοτήτων του σχολείου θα γίνει στους χώρους του γηπέδου, τα παιδιά που δεν θα προσκομίσουν το εγκριτικό σημείωμα των γονέων θα παραμείνουν στα σπίτια τους υπό την ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων τους.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση