Το ρομπότ της φιλίας

A robotΣτο πλαίσιο του μαθήματος Τ.Π.Ε. με αφορμή την εισαγωγή των μαθητών στον προγραμματισμό, την εκμάθηση χρήσης απλών εντολών προγραμματισμού και τον ορισμό του «robot», δημιουργήθηκε το «Robot της Φιλίας» από τους μαθητές Γ΄ και Δ΄ τάξεων και των τριών σχολείων του Αλιβερίου ( 1ο Δημ. Σχ. Αλιβεριου, 2ο Δημ. Σχ. Αλιβερίου, 3ο Δημ. Σχ. Αλιβερίου). Οι μαθητές των σχολείων, σχεδίαζαν το robot κάθε φορά που αυτό επισκεπτόταν το σχολείο τους, ώστε να επιτευχθεί και το τελικό αποτέλεσμα.

οκ2Για να «λειτουργήσει» όμως το Robot της Φιλίας, χρειάζεται εντολές!! Για τον λόγο αυτό οι μαθητές έγραψαν τις δικές τους εντολές φιλίας και τις ¨εισήγαγαν¨ στο robot ώστε να δουλέψει ως «ΦΙΛΟΣ».

Σκοπός της δράσης ήταν να ενισχυθεί το αίσθημα της φιλίας, τόσο μεταξύ των μαθητών της τάξης, όσο και μεταξύ διαφορετικών τάξεων και σχολείων. Να αναλογιστούν οι μαθητές πώς συμπεριφέρεται ο καλός φίλος, πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι ίδιοι ως φίλοι αλλά και πώς θα πρέπει να αναμένουν να τους συμπεριφέρονται οι άλλοι.

2 2οκΟι επισκέψεις του «Robot της Φιλίας»!!!

  • Ξεκινώντας τις επισκέψεις του από το 3ο Δημ. Σχ. Αλιβερίου οι μαθητές άρχισαν να του τοποθετούν τα «εξαρτήματά» του αλλά και τις εντολές φιλίας που έγραψαν.
  • Επόμενη επίσκεψη, το 2ο Δημ. Σχ. Αλιβερίου. Και σε αυτό το σχολείο, οι μαθητές συνέχισαν την συναρμολόγηση του robot καθώς και την εισαγωγή των εντολών τους.
  • Συνεχίζοντας τις επισκέψεις, το Robot, συνάντησε τους μαθητές του 1ου Δημ. Σχ. Αλιβερίου. Οι μαθητές εμπλούτισαν τα εξαρτήματα του robot και συνέταξαν τις εντολές φιλίας.
  • Τέλος, το «Robot της Φιλίας», επέστρεψε στο 3ο Δημ. Σχ. Αλιβερίου για τις τελευταίες τοποθετήσεις εξαρτημάτων του robot και την ολοκλήρωσή του!!!

Πλέον ¨προγραμματίστηκε¨ και είναι έτοιμο να λειτουργήσει ως «καλός φίλος», σύμφωνα με τις εντολές φιλίας που συνέταξαν οι μαθητές των σχολείων!

1 2οΟι μαθητές δούλεψαν με μεγάλη χαρά και διάθεση για ολοκληρώσουν το «Robot της Φιλίας»!!! Τους συγχαίρω και τους ευχαριστώ από καρδιάς!!!

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο και ξεφυλλίστε τις εντολές των παιδιών:

https://online.fliphtml5.com/fkrou/mjoe/

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.