Πρόληψη & αντιμετώπιση της βίας στο σχολείο

Στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που υλοποιεί το σχολείο κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά για τις ανάγκες του συλλογικού προγραμματισμού των σχολικών μονάδων, με θέμα την πρόληψη της βίας στο σχολείο μέσω της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και επ’ αφορμή της 6ης Μαρτίου, πανελλήνιας ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού, μας δόθηκε η  για την πραγματοποίηση ορισμένων δράσεων.

Μεταξύ άλλων, και με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών ως προς πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας, παρακολουθήσαμε την ταινία μικρού μήκους «Τα μπλε γυαλιά» καθώς και άλλα  σχετικά βίντεο. Συζητήσαμε για το τι είναι η  ενδοσχολική βία, ποιες μορφές έχει και ποιες είναι οι επιπτώσεις της, αλλά και για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της. Στη συνέχεια διαβάσαμε σχετικά με το θέμα βιβλία. Συνδυάσαμε την ανάγνωση των βιβλίων με εικαστική έκφραση –  δημιουργία πανό , αφισών, σελιδοδεικτών με μηνύματα κατά της σχολικής βίας.

978 960 455 169 9 2

 

Η Β΄ τάξη διάβασε το βιβλίο « Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε».

 

978 618 03 0419 0 2

Η Γ΄ τάξη διάβασε το βιβλίο « Η δυστυχία του να είναι κανείς μαθητής». (βλ. εδώ παλαιότερη εκδήλωσή μας με θέμα το ίδιο βιβλίο και προσκεκλημένη τη συγγραφέα)

 

Η Δ΄ τάξη  διάβασε τα βιβλία:

978 960 455 170 5 2«Οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε» &

 

 

9789604962730 hd« Ο Ορφέας και οι νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα».

 

 

Ακολουθούν ορισμένες φωτογραφίες από τις κατασκευές των παιδιών.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.