Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

To 2o Δημοτικό Σχολείο, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο. Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνηθεί ο ρόλος που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

Η ΣΤ τάξη, αφού ενημερώθηκαν από την εκπαιδευτικό πληροφορικής για το ασφαλές διαδίκτυο, ασχολήθηκε με το προτεινόμενο εκπαιδευτικό παιχνίδι του ασφαλούς διαδικτύου( interland https://saferinternet4kids.gr/be-internet-awesome/ ) και ολοκληρώνοντάς το έλαβαν την αντίστοιχη βεβαίωση, η οποία εκτυπώθηκε και δόθηκε στους μαθητές.

Interland Certificate

Η Ε τάξη φέτος , συμμετείχε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “saferinternet4kids” με ένα κολάζ : «To report και το block στο διαδίκτυο είναι θάρρος».

block report
dav
Η φωνή των μαθητών έχει δύναμη και είναι σημαντικό όταν συναντούν online κάτι το οποίο τους αναστατώνει/πληγώνει ή βλάπτει να το λένε σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύονται.
Κατόπιν συζήτησης θεμάτων στην τάξη, όπως ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying), η διαδικτυακή αποπλάνηση (grooming), η σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά, η ευγενής αλληλεπίδραση κ.α. οι μαθητές έγραψαν πολύτιμες συμβουλές για να είναι η περιήγηση στο ίντερνετ, μικρών και μεγάλων, ασφαλής και απολαυστική.
safe internet 2022
Με το κολλάζ και τις δικές τους συμβουλές, αντιπροσωπεία μαθητών του Ε2 επισκέφτηκε σήμερα όλες τις τάξεις του σχολείου και τους έκαναν μια μικρή παρουσίαση για την εμπειρία τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Viber 2022 02 09 10 42 18 871
Επίσης οι μαθητές όλης της Ε τάξης παρακολούθησαν το περιεχόμενο σχετικής εκδήλωσης που διοργάνωση η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στη συνέχεια έπαιξαν ένα διαδικτυακό παιχνίδι με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.
Viber 2022 02 09 14 04 29 072
Viber 2022 02 09 14 04 22 999

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.