Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη των μαθητών του σχολείου μας με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χ. Στυλιανίδη.

T1

Η συνάντηση συντονιζόταν από τον  κ. Εμμανουλούδη Δημήτρη, καθηγητή του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και συμμετείχε το  Ερευνητικό Εργαστήριο Προηγμένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών Κινητών Συσκευών του Τμήματος Πληροφορικής  του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

2

Στο α’ μέρος της συνάντησης έγινε παρουσίαση προς τον Υπουργό και τους συμβούλους του του προγράμματος Virtual School 21 και των αποτελεσμάτων του από τους υπεύθυνους του εργαστηρίου. Ακολούθως, το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου της συνάντησης αφιερώθηκε στην παρουσίαση του προγράμματος από τα παιδιά του σχολείου μας και την υπεύθυνη εκπαιδευτικό.

3

Αρχικά οι μαθητές παρουσίασαν τη διαδικασία κατασκευής της μακέτας, και τη λειτουργικότητα των σεναρίων που ενσωματώνονταν στη δράση. Στη συνέχεια αξιοποίησαν το λογισμικό επαυξημένης πραγματικότητα για τη δοκιμή και έλεγχο των σεναρίων. Τέλος, αναφέρθηκαν στον τρόπο με τον οποίο κοινώνησαν τα αποτελέσματα της δράσης τους με τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου και με τη βοήθεια παιδιών της Β τάξης έδειξαν τη λειτουργία των τριψήφιων αριθμών έκτακτης ανάγκης (100, 108, 166, 199, 112).

Η τηλεσυνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα απρόοπτο και οι μαθητές με τη δασκάλα τους απέσπασαν τα συγχαρητήρια όλων των συμμετεχόντων και την υπόσχεση του Υπουργού και του υπευθύνου του προγράμματος για μια αυτοπρόσωπη επίσκεψή τους στο σχολείο μας.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.