(Τηλε)συνάντηση με έναν συγγραφέα

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου οι δασκάλες των τμημάτων Δ1 και Ε2 έχουν προγραμματίσει δυο τηλεσυναντήσεις των μαθητών τους. Μαζί τους θα είναι ο συγγραφέας Μάνο Κοντολέων. Τα παιδιά με τη βοήθεια των δασκάλων τους έχουν προσεγγίσει δυο βιβλία του συγγραφέα, τα οποία θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης και επεξεργασίας κατά την ημέρα αυτή.

Τα βιβλία αυτά είναι τα ακόλουθα:

Κόκκινο καραβάκι, κόκκινο ποδήλατο, για το Δ1 τμήμα

Παραμονές Χριστουγέννων και ο επτάχρονος Μάνος στολίζει μαζί με τους γονείς του το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η μητέρα του Μάνου είναι έγκυος και ο Μάνος φοβάται πως ο ερχομός μιας αδελφούλας θα κάνει τους γονείς του να πάψουν να τον αγαπούν. Μα όταν τη μέρα της μεγάλης γιορτής θα επισκεφθεί ένα καταυλισμό προσφύγων, τότε ένα χάρτινο καραβάκι και ένα κόκκινο ποδήλατο θα του μάθουνε πως όσο πιο μεγάλη αγάπη δώσει κάποιος, τόσο πιο πολλή αγάπη θα πάρει.

 

 

Στο Νησί της Ροδιάς, για το Ε2 τμήμα.

Υπάρχει ένα νησί που δεν έχει όνομα. Νησί το λένε όλοι, έτσι απλά. Είναι μικρό, αλλά με μια όμορφη ακρογιαλιά. Και στην κορυφή του λόφου βρίσκεται ένα δίπατο λευκό σπίτι. Γύρω του ένας λευκός μαντρότοιχος και πολλές ροδιές. Μέσα στο σπίτι μένουν… τα Σποράκια της Ροδιάς. Ποια είναι αυτά τα Σποράκια; Ποια ήταν η γυναίκα που τη φωνάζανε Ροδιά; 

Ο μικρός Μάνος μαζί με τον παππού του, τον μεγάλο Μάνο, θα ανακαλύψουν μια ιστορία που ξεκινά από τα παλιά και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, και θα ζήσουν έναν αξέχαστο μήνα δίπλα σε ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο να προσφέρουν την αγάπη.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.