Ενημέρωση για τους συμμετέχοντες μαθητές στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα των αρμόδιων υπουργείων για τη συμμετοχή των σχολείων στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Η σχολική εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν σε επίπεδο τμήματος και θα διαρκέσουν έως τις 10.00 π.μ. Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνει στις 10.00 π.μ. με την ίδια διάταξη που γίνεται καθημερινά. Την ημέρα αυτή το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Κατά το δίωρο αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί διάλειμμα και οι μαθητές δεν θα φέρουν μαζί τους κολατσιό παρά μόνο την τσάντα τους με ό,τι βιβλία ή υλικά θα τους πουν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων αύριο Τρίτη.
  • Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρηθούν στις παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνάθροιση και συνωστισμός. Άρα, οι μαθητές προσέρχονται στο σχολείο φορώντας μάσκα. Κατά την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων οι μαθητές θα φορούν τις μάσκες τους, τις οποίες θα βγάλουν μόνο κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
  • Την ημέρα της παρέλασης οι συμμετέχοντες μαθητές των τάξεων Ε & ΣΤ θα φορούν: Τα αγόρια τζιν παντελόνι (ή άλλο παντελόνι σκούρου μπλε χρώματος) και λευκό πουκάμισο ή μπλούζα (φούτερ κ.λπ.) και τα κορίτσια φούστα σκούρου μπλε χρώματος και λευκό πουκάμισο ή μπλούζα (φούτερ κ.λπ.).
  • Η επίδοση της σημαίας στον σημαιοφόρο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου στο σχολείο, αμέσως μετά την λήξη της εκδήλωσης του τμήματος.
  • Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου σημαιοφόρος και παραστάτες θα συγκεντρωθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στις 09.50 π.μ. για συμμετοχή στην δοξολογία.
  • Οι υπόλοιποι μαθητές των Ε & ΣΤ τάξεων που συμμετέχουν στην παρέλαση θα συγκεντρωθούν στον χώρο του σχολείου από 10.00- 10.10 π.μ. για να μεταβούν ακολούθως στο μνημείο Ηρώων για την κατάθεση στεφάνων και την έναρξη της παρέλασης.
  • Μετά τη λήξη της παρέλασης, οι συμμετέχοντες μαθητές παραλαμβάνονται από τις οικογένειές τους. Η σημαία θα επιστραφεί στο σχολείο την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου. Η λήξη της παρέλασης και η διάλυση των τμημάτων γίνεται αριστερά του κεντρικού δρόμου, προς το σούπερ μάρκετ «Μασούτης».

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.