ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ – FLOOD

Οι πλημμύρες θεωρούνται από τους πλέον συχνούς και καταστρεπτικούς τύπους φυσικών καταστροφών σε παγκόσμιο επίπεδο. Επηρεάζουν το μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων και επιφέρουν τις περισσότερες ζημιές από όλες τις φυσικές καταστροφές σε ετήσια βάση.

Με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία «Μπάλλος» που «σάρωσε» τη χώρα μας και δημιούργησε τεράστια προβλήματα και στην Εύβοια, το σχολείο μας διοργανώνει τηλεδιάσκεψη με τους καθηγητές κ. Δημήτρη Εμμανουλούδη* & κ. Παναγιώτη Νάστο**, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου κατά την 4η & 5η ώρα του ωρολογίου προγράμματος.

Την τηλεδιάσκεψη θα παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης οι οποίοι/ες θα ενημερωθούν για τα ακραία μετεωρολογικά και κλιματικά φαινόμενα καθώς και για την πρόγνωση, την προστασία και την αντιμετώπιση ή τον μετριασμό των υδρομετεωρολογικών καταστροφών.

* Ο Δρ. Δημήτρης Εμμανουλούδης είναι Δασολόγος – Υδρολόγος, Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Διευθυντής του Εργαστηρίου «Υδρομετεωρολογικών Καταστροφών και Παρακολούθησης της Κλιματικής Αλλαγής», και Διευθυντής του Εργαστηρίου «Ανάλυσης και Διαχείρισης Φυσικών και Ανθρωπογενών Καταστροφών». 

 ** Ο Δρ. Παναγιώτης Νάστος είναι Καθηγητής Κλιματολογίας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος και του Εργαστηρίου Τηλεανίχνευσης, Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ, Επιστημονικός συνεργάτης του Ερευνητικού Κέντρου Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας (ΚΕΦΑΚ) καθώς και του Τομέα Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας & Βιοφυσικής του  ΙΙΒΕΑΑ.  

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.