Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (τάξεις Α & Δ)

Στους μαθητές της τάξης Γ καθώς και στους μαθητές που εγγράφηκαν στην Α τάξη δόθηκε το έντυπο του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) με την ολοκλήρωση των μαθημάτων της περασμένης χρονιάς. Για όσους μαθητές δεν έχει επιστραφεί συμπληρωμένο το έντυπο αυτό δεν θα επιτραπεί από την ερχόμενη εβδομάδα η συμμετοχή τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής και σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες που απαιτούν σωματική δραστηριότητα.

Το Α.Δ.Υ.Μ. είναι απαραίτητο δικαιολογητικό εγγραφής καθώς και πιστοποιητικό για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής καθώς και σε αθλητικές εκδηλώσεις του σχολείου. Είναι απόρρητο έγγραφο, μη ανακοινώσιμο και τηρείται σε ασφαλή χώρο του σχολείου με ευθύνη του Διευθυντή. Του περιεχομένου του λαμβάνουν γνώση οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί προκειμένου για τη λήψη μέτρων προστασίας και προάσπισης της υγείας και της ζωής των μαθητών και τη στήριξη αυτών στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους. Το Α.Δ.Υ.Μ. καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κλπ) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία). Οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Α.Δ.Υ.Μ. είναι παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι. Η ισχύς του είναι τρία (3) σχολικά έτη για το Δημοτικό Σχολείο. Το Α.Δ.Υ.Μ. κατατίθεται στο σχολείο κατά τη διαδικασία της εγγραφής ή το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Στις περιπτώσεις που, μετά την κατάθεση του Α.Δ.Υ.Μ., επέρχεται μεταβολή της κατάστασης υγείας του μαθητή ή των παραγόντων κινδύνου, οι γονείς/κηδεμόνες υποχρεούνται να καταθέσουν άμεσα νέο, επικαιροποιημένο έντυπο στη σχολική μονάδα φοίτησης.

Παρακαλούμε επιστρέψτε συμπληρωμένο το ΑΔΥΜ έγκαιρα. Αν δεν έχετε το έντυπο μπορείτε να το ζητήσετε από το σχολείο ή να το μεταφορτώσετε πατώντας εδώ.

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.