Παροχή σχολικών ειδών στους μαθητές – μέλη οικογενειών με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο φτώχειας, που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2020-2021

Αντικείμενο της δράσης «αρχή…ΖΩ!» αποτελεί η παροχή σχολικών ειδών αξίας ογδόντα ευρώ (80€) εφάπαξ σε κάθε μαθητή – μέλος οικογένειας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας που έχει εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2020-2021.

Οι γονείς και κηδεμόνες, που επιθυμούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της συμμετοχής τους στην εν λόγω δράση, θα πρέπει να πληρούν αθροιστικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Η μόνιμη και κύρια κατοικία τους να βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και να είναι Έλληνες πολίτες με ελληνική υπηκοότητα ή πολίτες λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτες άλλων κρατών νομίμως διαμένοντες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
  2. Να κατέχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) της ημεδαπής.
  3. Να έχουν εγγράψει κατά το σχολικό έτος 2020-2021 το/τα παιδί/ά τους στην Α’ τάξη Δημοτικού σχολείου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
  4. Να διαβιούν με οικογενειακό εισόδημα κατώτερο του ορίου φτώχειας. Τούτο θα πρέπει να αποδεικνύεται από την/τις Πράξη/-εις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό/-ά σημείωμα/-τα) του Υπουργείου Οικονομικών του φορολογικού έτους 2019 για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2019-31/12/2019.

Το κατώφλι φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2019, ορίζεται σε 4.917 € ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά:

  • 50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών.
  • 30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

3.1. Διαδικασία Υποβολής «Αίτησης συμμετοχής ωφελούμενου»

Κάθε ενδιαφερόμενος γονέας ή κηδεμόνας για να συμμετάσχει στην παρούσα δράση θα πρέπει:

  1. Να συμπληρώσει ηλεκτρονικά την φόρμα «Αίτηση Συμμετοχής Ωφελούμενου» για τη δράση «αρχή…ΖΩ!», η οποία έχει αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα της Δομής «ΓΕΦΥΡΑ» www . gefyra . com . gr και η οποία επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης.
  2. Να συμπληρώσει την φόρμα «Υπεύθυνη Δήλωση» (Παράρτημα Ι) και να την επισυνάψει ηλεκτρονικά στο πεδίο των απαιτούμενων δικαιολογητικών της ηλεκτρονικής αίτησης.
  3. Να επισυνάψει στα αντίστοιχα πεδία της ηλεκτρονικής αίτησης τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με τους όρους της παρούσας Πρόσκλησης.

Πληροφορίες: ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας

Λ. Χαϊνά 93, 34132, Χαλκίδα

1ος Όροφος, Γραφείο 120 Β , Τηλ.: 22213 53932-3

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης

Υπεύθυνη δήλωση ωφελούμενου

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons -Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή4.0.