Ενημέρωση για το ωράριο και χρήσιμες επισημάνσεις

Α. Ωράριο λειτουργίας σχολείου:

Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020 τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 12.25 (5ωρο). Την ημέρα αυτή το ολοήμερο πρόγραμμα δεν θα λειτουργήσει.

Καθώς θα είναι η πρώτη ημέρα λειτουργίας του σχολείου και πρέπει να ελέγξουμε τις διαδρομές και το χρόνο αποχώρησης των παιδιών, ίσως υπάρξει σχετική καθυστέρηση κατά την παραλαβή τους στην πόρτα από τους γονείς. Παρακαλούνται οι γονείς να διατηρούν τις ενδεικνυόμενες αποστάσεις και να μην εισέρχονται στο χώρο της αυλής.

Από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα λειτουργεί με πλήρη ανάπτυξη του πρωινού προγράμματος (καθημερινά έως τις 13.15/ 6ωρο).

Το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ως ακολούθως:

Ώρα λήξης ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
16.00 15.05 15.05 16.00 15.05

Στους εγγεγραμμένους μαθητές του ολοήμερου θα δοθεί αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα αύριο Τρίτη. Σύμφωνα με νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, γίνονται δεκτές αιτήσεις εγγραφής στο ολοήμερο και την παρούσα περίοδο, χωρίς προϋποθέσεις (εργασία ή ανεργία γονέων κ.λπ.). Τα αιτήματα θα γίνουν δεκτά υπό την προϋπόθεση πως θα επαρκούν οι διαθέσιμες ώρες εκπαιδευτικών για την συγκρότηση των απαιτούμενων τμημάτων.

Β. Χρήση μάσκας:

Καθώς η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου, λάβετε υπόψη ότι τα παιδιά θα τη φορούν μέχρι να βγουν διάλειμμα, κατ’ ουσίαν μέχρι να διέλθουν την κεντρική είσοδο του κτιρίου και να βγουν στην αυλή.

Συνεπώς, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, που δεν είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκα, αν τη βγάλουν, πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα της ασφαλούς αποθήκευσής της, καθώς και πρόβλεψη για ατομικό αντισηπτικό για την υγιεινή των χεριών (εκτός κι αν τα παιδιά πλύνουν τα χέρια τους στις βρύσες της αυλής ή στις τουαλέτες).

Το αντίστροφο θα γίνει με την ολοκλήρωση του διαλείμματος, κατά την επαναχρησιμοποίηση της μάσκας.

Καθώς, μετά την αφαίρεση της μάσκας, αυτή πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εν δυνάμει μολυσμένη, κατά την κρίση μας προκύπτει ανάγκη τα παιδιά να φέρουν μαζί τους επιπλέονεκτός από τη μάσκα που θα φορούν το πρωί όταν προσέρχονται σχολείο – τόσες μάσκες όσες και οι περίοδοι μεταξύ των διαλειμμάτων (3). Συνακόλουθα προκύπτει η ανάγκη για ασφαλή διαχείριση των καθαρών και των χρησιμοποιημένων μασκών σε διαφορετικές συσκευασίες, προς αποφυγή επιμόλυνσης των καθαρών.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η κατάσταση αυτή είναι εξαιρετικά πολύπλοκη, ωστόσο το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονιστικά για το πώς κάθε οικογένεια θα επιλύσει αυτό το πρόβλημα, πλην της  υπηρεσιακής μας υποχρέωσης να ελέγχουμε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και τις συνθήκες ατομικής υγιεινής των μαθητών.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε δεκτικοί σε κάθε πρόταση που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δυσκολιών αυτών.