ΕΡΓΑΛΕΙΑ WEB ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
16 Δεκ 2018

Πικάντικα κριτσίνια τυριού

Συντάκτης: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ | Κάτω από: Χριστούγεννα

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι τριμμένη πικάντικη κεφαλογραβιέρα
1½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι πιπέρι
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι και 2 κουταλιές παγωμένο νερό
1/4 κουταλάκι πάπρικα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 180° C και ύστερα λαδώνουμε καλά με ελαιόλαδο 2 μεγάλα ταψιά. Aναμειγνύουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, το τυρί, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αναμειγνύουμε ξανά. Σταδιακά προσθέτουμε στο μπλέντερ κρύο νερό και αναμειγνύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα ζύμης γύρω από τα μαχαίρια του μπλέντερ. Αλευρώνουμε καλά μια καθαρή επιφάνεια, ζυμώνουμε λίγο την μπάλα της ζύμης και, με ένα μακρύ πλάστη που αλευρώνουμε κάθε τόσο, ανοίγουμε ένα φύλλο παραλληλόγραμμο. Ξεκινώντας από το πλάτος, κόβουμε 16 λωρίδες. Ύστερα τις κόβουμε στη μέση. Διαμορφώνουμε με τα χέρια μας κάθε λωρίδα σε ένα μακρύ κριτσίνι. Μεταφέρουμε τα κριτσίνια στα ταψιά, τα αλείφουμε με άφθονο ελαιόλαδο και, αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι. Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να γίνουν «χρυσά» και τραγανά, τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν και τα σερβίρουμε.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *