deskyr’s blog

Απλά ένα ακόμα ιστολόγιο Blogs.sch.gr

Δράσεις για τις διακρίσεις και τη ρητορική του μίσους

Στο πλαίσιο της ενότητας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας Β΄ Λυκείου διαμορφώθηκαν 3 padlet με θέμα τις διακρίσεις, τα είδη των διακρίσεων, πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτές αν πέσουμε θύματα διάκρισης, πού απευθυνόμαστε και τέλος, ποιοι είναι οι λόγοι των διακρίσεων, σε ποιους τομείς προστατεύεται ο πολίτης βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ και ποια είναι τα δικαιώματά του στα αγαθά, την εργασία και τις υπηρεσίες.
Επίσης, εκπονήσαμε παρουσίαση για τη ρητορική του μίσους η οποία διασυνδέει την ενότητα του διαδικτύου στη νεοελληνική γλώσσα με την ενότητα για το ρατσισμό και τις διακρίσεις. Στην ενότητα του διαδικτύου είχαμε κάνει ήδη αναφορά στο φαινόμενο.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση στην ενότητα ρατσισμός/ διακρίσεις κρίθηκε σκόπιμο να διαμορφωθεί από τους μαθητές παρουσίαση powerpoint, την οποία ανέλαβαν οικειοθελώς 4 μαθητές, για να τεθεί το θεωρητικό υπόβαθρο του ορισμού, να περιγραφεί η έκταση του προβλήματος καθώς και οι δράσεις και τα μέσα και την αντιμετώπισή του. Γίνεται επίσης συγκεκριμένη αναφορά στην εκστρατεία που έχει οργανωθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης No Hate Speech Movement, τους στόχους και τα εργαλεία της. Επίσης, προτείνονται συγκεκριμένες δράσεις που μπορούν να αναλάβουν οι νέοι άνθρωποι. Το εγχειρίδιο Σύνδεσμοι από το οποίο προήλθε το υλικό για την παρουσίαση εγκρίθηκε ως διδακτικό εγχειρίδιο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τα σχολεία της Πρωτοβάθμας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Όλες οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Teachers4Europe Ambassadors.
Για τα padlet δείτε εδώ
https://padlet.com/despkyr2/792z2bkusj8l
https://padlet.com/despkyr2/vkgvccis7646
https://padlet.com/despkyr2/ymj0d46ggalc
Tα padlet και την παρουσίαση για τη ρητορική του μίσους στο διαδίκτυο, θα δείτε στο παρακάτω video.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.