Αρχική » Εκπαιδευτική ΡαδιοΤηλεόραση » Τα αποτελέσματα του 13oυ Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών «Cinema… διάβασες;»

Ιστορικό

Τα αποτελέσματα του 13oυ Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών «Cinema… διάβασες;»

cinema diavases 13osΗ Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά τις μαθητικές δημιουργίες που διακρίθηκαν στον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών: «Cinema… διάβασες;» που συνδιοργανώνει με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης και την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Μορφωτικό ΓραφείοΣπίτι της Κύπρου.

Φέτος ήταν μια ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά για το «Cinema… διάβασες;» καθώς συμμετείχαν 204 δημιουργίες, μεταξύ των οποίων 108 μυθοπλασίας, 31 animation και 65 τεκμηρίωσης. Επίσης έλαβαν μέρος 59 κινηματογραφικές αφίσες και 40 μουσικές συνθέσεις.

To «Cinema… διάβασες;» δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να καλλιεργήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής παιδείας. Το θέμα της ταινίας μικρού μήκους είναι ελεύθερη επιλογή των δημιουργών, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις δημιουργίες που διακρίθηκαν εδώ.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση