Αρχική » Εκπαιδευτική ΡαδιοΤηλεόραση » Τελετή βράβευσης ταινιών του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού: «Τα Σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ»

Αρχείο

Σαν σήμερα

23/3/1821: Απελευθέρωση της Καλαμάτας
Η απελευθέρωση της Καλαμάτας στις 23 Μαρτίου 1821 ήταν ένα από τα πρώτα επεισόδια της Επανάστασης του 1821. Μετά από τέχνασμα των Ελλήνων επαναστατών, οι Τούρκοι τους παρέδωσαν την πόλη χωρίς να προβάλλουν αντίσταση.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Τελετή βράβευσης ταινιών του Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού: «Τα Σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο στούντιο Β του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ η τελετή βράβευσης των 2ου, 3ου και 4ου Διεθνών Μαθητικών Διαγωνισμών Οπτικοακουστικής Δημιουργίας «Τα Σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ».

Στόχος του Διαγωνισμού που συνδιοργανώνεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Αρχείο της ΕΡΤ, είναι η αξιοποίηση και χρήση των οπτικοακουστικών τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών, ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά με τη ματιά των νεότερων γενεών. Στην εκδήλωση απέστειλαν χαιρετισμό η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός κα Ζέττα Μακρή.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία όλης της Ελλάδας, παρέλαβαν με συγκίνηση τα βραβεία τους, ενώ προβλήθηκαν αποσπάσματα των βραβευμένων ταινιών που χαρακτηρίζονται από την φαντασία και την ευρηματικότητα των νεαρών δημιουργών τους

Τα βραβεία απένειμαν η κα Μόνικα Καραμαλάκου-Λάππα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του ΥΠΑΙΘ και ο κ. Βασιλης Αλεξόπουλος, Διευθυντής του Αρχείου της ΕΡΤ. Τους στόχους του διαγωνισμού παρουσίασε η κα Σοφία Παπαδημητρίου, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘ. Εκ μέρους της κριτικής επιτροπής χαιρετισμό απηύθυνε ο σκηνοθέτης Τάκης Σακελλαρίου.

Στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού https://schools.ert.gr μπορείτε να δείτε όλες τις ταινίες καθώς και πληροφορίες συμμετοχής στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Σχολιάστε

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων