Αρχική » i-create » «Για να μείνεις ασφαλής»

Αρχείο

Σαν σήμερα

  1. 11/04/1890: Το νησί Έλις, ανοιχτά του Μανχάταν, γίνεται ο πρώτος σταθμός των ελλήνων μεταναστών προτού πατήσουν τη «Γη της Επαγγελίας». Εκεί υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και εγκρίνεται ή όχι η είσοδός τους στις ΗΠΑ.

«Για να μείνεις ασφαλής»

Το τραγούδι «Για να μείνεις ασφαλής» προέκυψε μετά από πρόταση συνεργασίας του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στα Δημοτικά σχολεία της Αλεξανδρούπολης, μαθητές των οποίων αποτελούν το μουσικό σχήμα «Phaeton Band Junior».

Πόσο πιο αποδοτικός τρόπος εφαρμογής και κατανόησης των μέτρων προστασίας στο σχολικό περιβάλλον, όταν παιδιά απευθύνονται σε παιδιά με τόσο ρυθμικό, χαρούμενο  κι άμεσο τρόπο, μέσα από τη μουσική και το θεατρικό παιχνίδι?

H ιδέα δημιουργίας του τραγουδιού, οι στίχοι, ο συντονισμός κι η παρουσίασή του ανήκουν στην Καθηγήτρια Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μαρία Λαμπροπούλου και η όλη δράση βασίζεται στο παιδικό βιβλίο της «Ανακαλύπτοντας τα κύτταρά μας».

Μουσική: Μιχαήλ Τσιερκέζος, Μουσική επιμέλεια: Θανάσης Τρικούπης, Νοηματική: Γιώτα Τσέλιου,

Ηχοληψία-mastering: Βαγγέλης Γεωργαντζής, Δ/νση φωτογραφίας-μοντάζ: Βασίλης Καραφυλλίδης.

Πλύσιμο χεριών, αποστάσεις, μάσκα είναι τα μόνα διαθέσιμα όπλα για να κλείσουμε τις πύλες εισόδου του ιού στον οργανισμό μας, βάζοντας φρένο στη διασπορά του στο περιβάλλον και στη μετάδοσή του σε μας και στους αγαπημένους μας.

Καλή σχολική χρονιά με ασφάλεια και υγεία για όλους!


Σχολιάστε

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων