Αρχική » Επιστήμη και τεχνολογία » 11ο Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο»: «Δεξιότητες για το μέλλον»

Ιστορικό

11ο Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο»: «Δεξιότητες για το μέλλον»

Το 11ο Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» (Science on Stage), με θέμα: «Δεξιότητες για το μέλλον» («Skills for the Future»), θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Οκτωβρίου 2019 έως 3 Νοεμβρίου 2019, στο Cascais στην Πορτογαλία. 450 εκπαιδευτικοί STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) από 34 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, συναντώνται για να ανταλλάξουν καινοτόμες ιδέες διδασκαλίας σε σεμινάρια, workshops και επιδείξεις των κατασκευών τους. Την Ελληνική αποστολή αποτελούν οι βραβευθέντες εκπαιδευτικοί των «10ων Πανελληνίων Αγώνων Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών», που πραγματοποιήθηκαν στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2019 στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω.

Τα φεστιβάλ είναι η κεντρική εκδήλωση του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο» (Science on Stage) και  πραγματοποιούνται κάθε δύο χρόνια. Οι καλύτερες προτάσεις θα λάβουν τα ευρωπαϊκά βραβεία STEM Teacher στο φεστιβάλ και αργότερα θα διαδοθούν διεθνώς ως εκπαιδευτικά μαθήματα ή διδακτικό υλικό. Με αυτόν τον τρόπο, οι εκπαιδευτικοί προσεγγίζουν χιλιάδες σπουδαστές σε όλη την Ευρώπη με τις ιδέες τους. Έως σήμερα, η Ελλάδα έχει βραβευτεί στις επτά από τις εννέα διοργανώσεις του προγράμματος που συμμετείχε.

Δείτε εδώ τα έργα του φεστιβάλ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση