Αρχική » Εκπαιδευτική ΡαδιοΤηλεόραση » Παγκόσμια εβδομάδα για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία

Ιστορικό

Παγκόσμια εβδομάδα για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία

Από 24 έως 31 Οκτωβρίου 2019  η UNESCO γιορτάζει την Παγκόσμια Εβδομάδα για την Παιδεία στα Μέσα και την Πληροφορία και καλεί όλες τις χώρες – μέλη προς την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών σε ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση στα μέσα επικοινωνίας και την οπτικοακουστική παιδεία.

Δηλώστε εδώ τη δράση του σχολείου σας.

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση είναι μέλος του Μεσογειακού Παραρτήματος του European Sub-Chapter της εκπαιδευτικής συμμαχίας GAPMIL, το οποίο συντονίζεται από το ΕΚΟΜΕ Α.Ε. Με βασικό μέλημα την εκπαίδευση την μαθητικής κοινότητας στα μέσα, δραστηριοποιεί τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με δράσεις και διαγωνισμούς ψηφιακής δημιουργίας.

Δείτε στην πλατφόρμα Μαθητικής Δημιουργίας i-create τις τρέχουσες δράσεις.

Στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης της 19ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ZIZANIO 2019, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση θα απονείμει σε μαθητικές δημιουργίες το «Βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα».

Ακόμα, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση θέτει τις Σφραγίδες Ποιότητας “Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση – Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων” και “i-create – Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, που αφορούν σε Ανοιχτούς Εκπαιδευτικούς Οπτικοακουστικούς Πόρους, οι οποίοι αναπτύχθηκαν για την υποστήριξη της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Δια Βίου Μάθησης.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση