Αρχική » i-create » Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση στο «Φωτόδεντρο Σφραγίδες Ποιότητας»

Ιστορικό

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση στο «Φωτόδεντρο Σφραγίδες Ποιότητας»

Το Αποθετήριο «Φωτόδεντρο Σφραγίδες Ποιότητας» (ή Φωτόδεντρο/Seals) είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που αναπτύχθηκε για να υποστηρίξει και να διευκολύνει τη διαδικασία διασφάλισης ποιότητας Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου / Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διαχειρίζεται και φιλοξενεί:

(α) «Σφραγίδες Ποιότητας» Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων

(β) «Σφραγίσεις» Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων με χρήση των Σφραγίδων Ποιότητας και

(γ) «Σφραγιδοθέτες», δηλαδή φορείς που κατέχουν / διαθέτουν τις Σφραγίδες Ποιότητας. Διασυνδέεται με τον Εθνικό Συσσωρευτή Εκπαιδευτικού Περιεχομένου ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ καθώς και με τα Αποθετήρια Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πόρων Φωτόδεντρο.

Η Σφραγίδα Ποιότητας «Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση» αφορά σε Ανοιχτούς Εκπαιδευτικούς Οπτικοακουστικούς Πόρους, οι οποίοι αναπτύχθηκαν  για την υποστήριξη της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Δια Βίου Μάθησης. Σηματοδοτεί ότι οι Ανοιχτοί Εκπαιδευτικοί Οπτικοακουστικοί Πόροι έχουν σχεδιαστεί και αναπτυχθεί στο πλαίσιο διασφάλισης ποιότητας, η οποία ορίστηκε από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Η Σφραγίδα Ποιότητας «i-create» αφορά σε ψηφιακές μαθητικές δημιουργίες (βίντεο, διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια, ιστολόγια και γενικότερα εφαρμογών Web 2.0) που υποβάλλονται στην πλατφόρμα νεανικής δημιουργίας www.i-create.gr, στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων που αναπτύσσει η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα και δημόσιους ή άλλους έγκριτους φορείς με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Οι ψηφιακές δημιουργίες αναπτύσσονται και υποβάλλονται μέσα από διαγωνισμούς βίντεο, καμπάνιες και συνεργασίες με σχολεία, Πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς, σε εθνικό, τοπικό ή διεθνές επίπεδο.

Η Σφραγίδα Ποιότητας «i-create» σηματοδοτεί ότι οι ψηφιακές μαθητικές δημιουργίες έχουν αξιολογηθεί επιτυχώς με συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης που ορίστηκαν από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση