Αρχική » Συνεργασίες » CAMERA ZIZANIO » 18η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ZIZANIO

Ιστορικό

18η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ZIZANIO

Από 1 έως 8 Δεκεμβρίου 2018 διεξάγονται στον Πύργο και άλλες πόλεις του Ν. Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το 21ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η 18η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – CAMERA ZIZANIO.

Στην Camera Zizanio παρουσιάζονται και διαγωνίζονται έργα που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι έως 20 χρόνων. Εκατοντάδες παιδιά και εκπαιδευτές από την Ελλάδα, την Ευρώπη  αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο συναντώνται κάθε χρόνο στον Πύργο της Ηλείας για να παρουσιάσουν έργα που παρήχθησαν είτε σε κινηματογραφικά εργαστήρια είτε ατομικά, για να ανταλλάξουν ιδέες, να συνεργαστούν και να αναπτύξουν κοινή δράση.

Σήμερα είναι η μεγαλύτερη Συνάντηση  οπτικοακουστικής δημιουργίας των νέων ανθρώπων στην Ευρώπη.

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση έχει θεσμοθετήσει και θα απονείμει στο πλαίσιο της Συνάντησης το Βραβείο Εγγραμματισμού στα Μέσα.

Η εκπαίδευση στα Μέσα έχει ζωτική σημασία όχι μόνο για την καλλιέργεια κριτικής στάσης και δεξιοτήτων δημιουργικής παραγωγής, αλλά επιπρόσθετα για τη δημοκρατική διαδικασία εν γένει, με τη δημιουργία ενημερωμένων και ενεργών πολιτών.

Στο πλαίσιο του ρόλου της στην υποστήριξη της οπτικοακουστικής παιδείας, της εκπαιδευτικής τεχνολογίας και καινοτομίας, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση διοργανώνει στη φετινή Συνάντηση επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα “Η αξιοποίηση των οπτικοακουστικών αρχείων στη μαθητική δημιουργία μέσα από τις δράσεις της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης”.

Σε αυτό το σεμινάριο παρουσιάζονται οι διαγωνισμοί ψηφιακής δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, αναλύονται αντιπροσωπευτικές μαθητικές ταινίες τεκμηρίωσης και μυθοπλασίας και γίνεται συζήτηση για τους τρόπους, με τους οποίους ο/η εκπαιδευτικός μπορεί να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει τους μαθητές και τις μαθήτριες στη δημιουργία της δικής τους ταινίας. Παρουσιάζονται τα οπτικοακουστικά αρχεία, η έννοια του ιστορικού τεκμήριου, των μεταδεδομένων και των πνευματικών δικαιωμάτων με αφορμή τους νέους διαγωνισμούς συλλογής και αξιοποίησης αρχειακού υλικού της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης. Επιπλέον προτείνονται τρόποι αξιοποίησης του οπτικοακουστικού αρχειακού υλικού στην τάξη και στη δημιουργία μαθητικών ταινιών.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση