Αρχική » i-create » Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς 2018

Αρχείο

Σαν σήμερα

  1. 20/06/: Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
    Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων καθιερώθηκε για πρώτη φορά με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου του 2000 και πρωτογιορτάσθηκε στις 20 Ιουνίου 2001, με αφορμή τα 50 χρόνια από την υπογραφή της «Συνθήκης για το καθεστώς των προσφύγων».

Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς 2018

Η 27η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς.

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση συμμετέχει στην ημερίδα με θέμα «Οπτικοακουστικά Αρχεία: ζητήματα διαχείρισης και πρόσβασης», που διοργανώνουν με αυτήν την ευκαιρία το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Ελληνική Αρχειακή Εταιρεία (ΕΑΕ). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου (ώρα 10:00-16:00), στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Συμβάλλοντας στην  ανάδειξη της οπτικοακουστικής αρχειακής κληρονομιάς, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση μας καλεί φέτος να συμμετάσχουμε σε τρεις διαγωνισμούς με θέμα την ανάδειξη αρχειακού υλικού και τη διάσωση της ιστορικής μνήμης.

Πες μας τη δική σου ιστορία

Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ

Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου

Ακόμα, σε αυτό το πνεύμα, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση καθιέρωσε και σας προτείνει μέσα από την ιστοσελίδα της κάθε εβδομάδα μια ξεχωριστή δημιουργία ως «το βίντεο της εβδομάδας».


Σχολιάστε

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων