Αρχική » Εκπαιδευτική ΡαδιοΤηλεόραση » Ο πιο πιστός φίλος, ο πιο πολύτιμος οδηγός

Αρχείο

Σαν σήμερα

  1. 22/02/: Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης
    Προσκοπική και Οδηγική εκδήλωση. Γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1926 στις 22 Φεβρουαρίου, σε ανάμνηση της γέννησης του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Μπέϊντεν - Πάουελ (22/2/1857).

Ο πιο πιστός φίλος, ο πιο πολύτιμος οδηγός

Στο πλαίσιο της προβολής εκπαιδευτικών ταινιών έγκριτων φορέων, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση παρουσιάζει την ταινία  «Re-action» του Αρτέμη Σαμοθράκη, υπό την αιγίδα των: Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Ιδρύματος Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειο» και Σκύλων Οδηγών Ελλάδος.

Δείτε εδώ την ταινία.

Η Έλενα Βρανά, διάσημη ηθοποιός, ζει με τον καταθλιπτικό πατέρα της και το γιο της που είναι παιδί με ειδικές ανάγκες. Στην απεγνωσμένη προσπάθεια της να διασώσει τη δημόσια εικόνα της από τον αρνητικό σχολιασμό των ΜΜΕ, υιοθετεί ένα αδέσποτο σκυλάκι. Άραγε … η σκυλίτσα αυτή θα ασκήσει ευεργετική δράση τόσο στην ίδια όσο και στον πατέρα της; Το ανάπηρο παιδί της θα αντιδράσει θετικά και ευεργετικά στη παρουσία του σκύλου;  Παράλληλα ένας νεαρός Street-artist με προβλήματα όρασης ενημερώνεται για την δράση των Σκύλων οδηγών Ελλάδος και την βοήθεια που προσφέρουν οι σκύλοι οδηγοί στην μετακίνηση των ατόμων με προβλήματα όρασης και αποκτά ένα σκύλο οδηγό.


Σχολιάστε

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων