Αρχική » IncludeU » Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Jean Monnet IncludU

Ιστορικό

Σαν σήμερα

20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Jean Monnet IncludU

includeuΤο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, προσκαλεί Λύκεια να συμμετάσχουν στη Δράση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “JeanMonnet Projects” με τίτλο “Include European Union Values-IncludU”. Το πρόγραμμα διεξάγεται σε συνεργασία με την έδρα Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τους δήμους Πειραιά και Νέας Σμύρνης, φοιτητικές και νεανικές οργανώσεις καθώς και φοιτητές Erasmus.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jean Monnet IncludU εστιάζει σε θεμελιώδεις αξίες ισότητας, ανεκτικότητας και μη-διάκρισης της Ε.Ε και έχει ως στόχο να εξοικειώσει τους μαθητές με τις αξίες αυτές μέσω διαδραστικών και βιωματικών εργαστηρίων καθώς και καινοτόμων εκπαιδευτικών υλικών που συνδυάζουν ΤΠΕ, παιχνίδια, τέχνη και ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών.

4

Το IncludU επίσης, είναι σχεδιασμένο για να δημιουργήσει ένα διαδραστικό περιβάλλον μάθησης όπου τα πανεπιστήμια, τα λύκεια από διάφορες περιοχές της Ελλάδα, οι νεανικές ΜΚΟ, οι δήμοι, οι περιφερειακές αρχές, οι πολιτιστικοί οργανισμοί, οι καλλιτέχνες, οι εθελοντές και οι μαθητές θα προωθήσουν τη δημιουργία σημείων επαφής μέσα στα σχολεία, τα οποία με την σειρά τους θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές για τη διάδοση αξιών και γνώσης που αποκτήθηκαν έναντι των τοπικών κοινωνιών τους.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση