Αρχική » i-create » Διαγωνισμός School Lab – Επικοινωνία της Επιστήμης στα σχολεία

Αρχείο

Σαν σήμερα

19/8/1858: Με διάταγμα αναβιώνουν στην Ελλάδα οι «Ολύμπιοι» (Ολυμπιακοί) Αγώνες.

Διαγωνισμός School Lab – Επικοινωνία της Επιστήμης στα σχολεία

inv2015-3

Στο πλαίσιο του διαδραστικού προγράμματος School Lab του British Council, υλοποιείται για τέταρτη χρονιά, σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον οργανισμό SciCo, διαγωνισμός βίντεο στα σχολεία της επικράτειας, με στόχο την κατανόηση των συναρπαστικών προκλήσεων της επιστήμης και την ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε επιστημονικά θέματα.

Καλούμε τους μαθητές της πέμπτης και έκτης Δημοτικού και των τάξεων του Γυμνασίου να σχηματίσουν ομάδες 2-5 ατόμων, να επιλέξουν ένα επιστημονικό θέμα είτε μόνοι τους, είτε σε συνεργασία με τους δασκάλους/καθηγητές τους και να το παρουσιάσουν με εύληπτο και ευρηματικό τρόπο. Για υποστήριξη θα έχουν ένα μέντορα από μια ομάδα νέων ταλαντούχων επιστημόνων που θα αναλάβει καθήκοντα καθοδηγητή στις τεχνικές της Επικοινωνίας της Επιστήμης. Με τη βοήθειά του, κάθε ομάδα θα αναπτύξει το θέμα της επιλογής της και στην συνέχεια θα πρέπει να αναρτήσει ένα βίντεο διάρκειας 3 – 5 λεπτών, στο οποίο θα παρουσιάζει το θέμα της, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος www.school-lab.org

Στόχοι του προγράμματος είναι να βοηθηθούν οι μαθητές να:

  • Κατανοήσουν  τις συναρπαστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες και οι ερευνητές
  • αναπτύξουν κριτική και δημιουργική σκέψη
  • αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες παρουσίασης των ιδεών τους
  • να βλέπουν τους νέους επιστήμονες ως νέα πρότυπα
  • και να δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών στην οποία θα συμμετέχουμε από κοινού μαθητές, εκπαιδευτικοί και ερευνητές.

 Οι καλύτερες ομάδες με τους εκπαιδευτικούς τους, θα παρακολουθήσουν μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στο «Τεχνόπολις», Πειραιώς 100, Αθήνα και θα κληθούν να παρουσιάσουν τις εργασίες τους στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού. 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλα τα ελληνικά σχολεία και αποτελεί μια πρωτοβουλία του British Council που διενεργείται σε συνεργασία με την i-create της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, και με την SciCo (Επιστήμη Κοινωνία).

Παρακαλούμε να εγκρίνετε τη συνεργασία με τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Επικράτειας στην υλοποίηση του διαγωνισμού με τίτλο School Lab και να τα ενημερώσετε σχετικά για το πρόγραμμα.

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι από Δευτέρα 26 Ιανουαρίου έως Δευτέρα 09 Μαρτίου 2015.


Σχολιάστε

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση