Αρχική » Βιβλιοθήκες » Βιβλιοταξιδευτές της Ευρώπης – Workshop Εκπαιδευτικών

Ιστορικό

Βιβλιοταξιδευτές της Ευρώπης – Workshop Εκπαιδευτικών

Μία Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης μοιάζει σαν μια απλή ωστόσο ιδιαίτερη συνταγή για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας. Στόχος είναι τα παιδιά να εξοικειωθούν με το βιβλίο και την ανάγνωση και η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου να εδραιωθεί ως συνήθεια και μέρος της καθημερινότητάς τους. Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία θα ασκηθούν στην αναγνωστική απόλαυση, θα αναδιηγηθούν ιστορίες, θα αναπτύξουν συναισθήματα, θα γνωρίσουν τα βιβλία, θα συζητήσουν γι’ αυτά, θα καλλιεργήσουν δεξιότητες προσεκτικής ακρόασης, θα παίξουν, θα γελάσουν και πάνω από όλα θα αγαπήσουν το βιβλίο.

Η ιδέα της δημιουργίας της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης “Βιβλιοταξιδευτές της Ευρώπης“αποτελεί μία πρωτοποριακή δραστηριότητα για την πόλη των Ιωαννίνων η οποία ξεκίνησε το προηγούμενο σχολικό έτος (2012- 2013), ενώ στηρίζεται και υλοποιείται χάρη στην εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων, υπό την αιγίδα του Europe Direct (Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης) Ηπείρου, ευελπιστώντας ν’ ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία ενός δικτύου από παιδικές λέσχες ανάγνωσης σε κάθε γειτονιά της πόλης των Ιωαννίνων, όπου θα δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να συμμετέχουν δωρεάν.

Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων, βιωματικά και θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες και άλλες μορφές δημιουργικής έκφρασης πετυχαίνοντας έτσι την ενδυνάμωση των μελών της ομάδας σε κλίμα συντροφικότητας, δημιουργικότητας, επικοινωνίας και συνεργασίας.

Η νέα χρονιά για τους “Βιβλιοταξιδευτές της Ευρώπης” σκοπεύουμε να ξεκινήσει πολύ δυναμικά, και προπάντων δημιουργικά! Έτσι, λοιπόν, αρχίζουμε τις δράσεις μας με ένα Workshop που απευθύνεται αποκλειστικά σε…μεγάλα παιδιά, και μάλιστα Εκπαιδευτικούς, στους οποίους αρέσει η όλη ιδέα και δράση μας και θα ήθελαν να συνεισφέρουν και αυτοί στην Ομάδα Βιβλίου τη νέα χρονιά.

Το Workshop θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 5.00 μ.μ. στο 9ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (στο Κάστρο), και η συμμετοχή σε αυτό είναι -φυσικά- δωρεάν. Η διάρκεια υπολογίζουμε να είναι περίπου στη μιάμιση ώρα, όσο δηλαδή διαρκούν και οι συναντήσεις μας με τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια του Workshop, οι εκπαιδευτές που θα συμμετέχουν θα γίνουν και πάλι παιδιά, γνωρίζοντας βιωματικά τον τρόπο που λειτουργεί μία Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης. Για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων, καθώς και για λόγους ευελιξίας και καλύτερης οργάνωσης, οι διαθέσιμες θέσεις για το Workshop είναι 25. Έτσι, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εάν ως εκπαιδευτικοί ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στο Workshop, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή είτε στο email europe-direct@cci-ioannina.gr αποστέλλοντας τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ΑΔΤ, σχολική μονάδα στην οποία υπηρετείτε, ειδικότητα / κλάδο, αριθμό ετών προϋπηρεσίας σε τυπική και μη-τυπική εκπαίδευση, τηλέφωνο επικοινωνίας), είτε συμπληρώνοντας την αντίστοιχη Google Form (https://docs.google.com/forms/d/17tkPvgdSK9Ps-Rm07S37-_gFBtPi_YT86pgw0_a7gEg/viewform)

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το ανάλογο κείμενο στο (http://vivliotaxideutes-eu.blogspot.gr/2013/09/workshop.html)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση