Αρχική » i-create » MEDEA Κινούμενες Εικόνες στην Εκπαίδευση

Αρχείο

Σαν σήμερα

1/10: Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. Θέμα της φετινής Ημέρας (2006) είναι: «Βελτιώνοντας την Ποιότητα της Ζωής των Ηλικιωμένων Ανθρώπων».
   - Σχετικές αναρτήσεις

MEDEA Κινούμενες Εικόνες στην Εκπαίδευση

Ε υ ρ ω π α ϊ κ ά  Β ρ α β ε ί α  2 0 1 3

awards_2013

Τα «Βραβεία MEDEA» είναι ένας ανοικτός, ετήσιος Ευρωπαϊκός διαγωνισμός που ξεκίνησε το 2008, στον οποίο μπορεί ο καθένας να συμμετέχει και επιβραβεύει την αριστεία στη χρήση των Ψηφιακών Μέσων για την υποστήριξη της μάθησης σε όλους τους τομείς. Διεξάγονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MEDEAnet, στο οποίο η Ελλάδα εκπροσωπείται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές, ακαδημαϊκοί, υποστηρικτικό προσωπικό, παραγωγοί και οποιοσδήποτε παράγει οπτικοακουστικό υλικό για να υποστηρίξει τη μάθηση, μπορούν να υποβάλουν τα έργα τους στο Διαγωνισμό για τα Βραβεία MEDEA.

Τα βραβεία MEDEA αναγνωρίζουν και προωθούν την καινοτομία και τις καλές πρακτικές στη χρήση των ψηφιακών κινούμενων εικόνων και ήχου στην εκπαίδευση, όπως και την αριστεία στην παραγωγή και στον παιδαγωγικό σχεδιασμό των πολυμεσικά εμπλουτισμένων εκπαιδευτικών πηγών.

Συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία και χρήση βίντεο στην τάξη.

Μάθετε περισσότερα: www.medea-awards.com

Υποβολή συμμετοχής μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ένα Ευρωπαϊκό Βραβείο MEDEA θα δοθεί σε έργο, παραγωγή ή πρωτοβουλία που προβάλλει την Ευρωπαϊκή συνεργασία.

Θα υπάρξει ειδικό βραβείο καλύτερης συμμετοχής σχετικό με το Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών, όπως έχει χαρακτηριστεί το 2013.

Τα Βραβεία MEDEA υποστηρίζονται από το έργο MEDEAnet.

Κατηγορίες:

1.  Ερασιτεχνικά Εκπαιδευτικά Ψηφιακά Μέσα

2.  Επαγγελματικά Εκπαιδευτικά Ψηφιακά Μέσα

3.  Εκπαιδευτικά Ψηφιακά Μέσα με Ευρωπαϊκές Συνεργασίες

4.  Εκπαιδευτικά Ψηφιακά Μέσα για τον Ευρωπαίο Πολίτη

Τo ευρωπαϊκό έργο MEDEAnet έχει στόχο να προωθήσει τη Μάθηση με Ψηφιακά Μέσα σε οργανισμούς και δημιουργούς, με επιμορφώσεις σε τοπικό επίπεδο, δράσεις δικτύωσης, διαδικτυακές πηγές και διαμοιρασμό της γνώσης. Είναι ένα έργο δικτύωσης τριετούς διάρκειας και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα KA3 of the Lifelong Learning Programme.


Σχολιάστε

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων