Αρχική » Συνεργασίες » ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ » Φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας 2012

Ιστορικό

Φεστιβάλ επιστήμης και τεχνολογίας 2012

Το FEST12 (13-16 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48) είναι μια γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας με στόχο την εξοικείωση μικρών και μεγάλων με τις έννοιες, τη μεθοδολογία και τα μυστικά της επιστημονικής σκέψης αλλά και τις εφαρμογές της έρευνας στην καθημερινή μας ζωή.

Στο πρόγραμμα ομιλιών του FEST12, διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές θα μιλήσουν για τεχνολογίες αιχμής και σύγχρονες ανακαλύψεις, ενώ ειδικοί της επικοινωνίας της επιστήμης θα αναδείξουν τα εργαλεία σύνδεσης επιστήμης και κοινωνίας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ποικίλες πρωινές και απογευματινές δραστηριότητες. Οι πρωινές εκδηλώσεις αυτού του 4ημέρου: εργαστήρια, επιστημονικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά/θεατρικά δρώμενα, κατασκευές, επισκέψεις στα εργαστήρια του ΕΙΕ, απευθύνονται κυρίως σε μαθητές (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και φοιτητές.

Οι απογευματινές παρουσιάσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών συζητήσεων και απευθύνονται σε νέους επιστήμονες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό. Επίσης θα επαναληφθεί και η επιστημονική θεατρική παράσταση: CSI Science – Έγκλημα στο Εργαστήριο, ύστερα από την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε στη Βραδιά του Ερευνητή 2012.

Οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από προβολές επιστημονικών ταινιών σε συνεργασία με το CAID και «ζωντανό» μουσικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Tο πρόγραμμα είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό. Απαιτείται όμως δήλωση συμμετοχής στα σεμινάρια και το πρωινό πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ.             210 7273501       +516, e-mail: gramma@eie.gr, mkont@eie.gr

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση