Αρχική » Συνεργασίες » European School Radio » Ακούστε τους νικητές του School Lab στο European School Radio

Ιστορικό

Ακούστε τους νικητές του School Lab στο European School Radio

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών έγινε ο συναρπαστικός τελικός του διαγωνισμού School Lab στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιστήμης & Τεχνολογίας 2011. Στο School Lab συμμετείχαν 259 ομάδες μαθητών από 74 σχολεία από όλη την Ελλάδα! Οι ομάδες επέλεξαν ένα επιστημονικό θέμα, εργάστηκαν πάνω σε αυτό, υποστηρίχτηκαν από νέους επιστήμονες, τους  φιναλίστ του διαγωνισμού “Fame Lab” (μέντορες) και δημιούργησαν τα δικά τους βίντεο. Τα βίντεο που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν υψηλής ποιότητας, γεμάτα φαντασία, δημιουργικότητα, κέφι και φυσικά πολλή επιστήμη!

Στην 1η Θέση από την επιλογή της κριτικής επιτροπής και του κοινού, αναδείχθηκε η ομάδα Dencity Fun από το Γυμνάσιο Σμίνθης. «Η γλώσσα της επιστήμης είναι μια παγκόσμια γλώσσα» είχαν πει οι τρεις γελαστοί μαθητές, η Αϊτούλ, ο Εμράχ και η Γκιουλμπαχάρ από τα Πομακοχώρια που κέρδισαν το ταξίδι στο Επιστημονικό Φεστιβάλ του Cheltenham στη Βρετανία, στις 12-17  Ιουνίου 2012.

Οι τρεις μαθητές με την καθηγήτρια τους Αλεξάνδρα Κίτσου μιλάνε στη Σοφία Παπαδημητρίου από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση για τη συμμετοχή τους στο School Lab, την ιδέα τους και πώς την πραγματοποιήσανε, το θέμα της γλώσσας, τη διάκριση, τη σχολική καθημερινότητα και τα όνειρά τους. Ακούστε τη συνέντευξη της νικήτριας ομάδας Dencity Fun, όλη την εβδομάδα 11 με 15 Ιουνίου στις 2 το μεσημέρι στο European School Radio.

Δείτε τη βραβευμένη ταινία των Density Fun:

Στόχος του School Lab ήταν να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές στις θετικές επιστήμες, να τους υποστηρίξει να κατανοήσουν τις συναρπαστικές προκλήσεις της επιστήμης και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες στην παρουσίαση των ιδεών τους. Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία του British Council, σε συνεργασία με την i-create της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς Ινστιτούτο Νεολαίας, μέσω του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση