Αρχική » Δράσεις σχολείων » Η Google για την Εκπαίδευση

Ιστορικό

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Google για την Εκπαίδευση

Επιμέλεια: Σοφία Παπαδημητρίου

Η εκπαίδευση βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής της εταιρείας  Google να οργανώσει την παγκόσμια πληροφορία, να την κάνει προσβάσιμη και χρήσιμη. Η Google πιστεύει στη δύναμη του διαδικτύου για να υποστηρίξει τους ανθρώπους να ανακαλύψουν, να συνδεθούν και να μάθουν.

Οι τεχνολογίες αιχμής θα διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη των νέων να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν στα εργασιακά περιβάλλοντα του σήμερα και του αύριο. Αυτός είναι ο λόγος που υποστηρίζει τη συνεργατική μάθηση σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο και επενδύει σε πρωτοβουλίες και συνεργασίες εκπαιδευτικών προγραμμάτων  μέσα από τα προϊόντα και τα εργαλεία της.

Πέρυσι, η Google έπαιξε σημαντικό ρόλο στην παροχή πρόσβασης, πόρων, οικονομικής βοήθειας και καινοτόμων προϊόντων σε περισσότερα από 15 εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικούς σε περισσότερες από 140 κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Μέσα από συνεχείς προσπάθειες, ελπίζει ότι  μπορεί να συμβάλει στην άνοδο του επιπέδου αριστείας, την ευαισθητοποίηση και την πρόσβαση στην εκπαίδευση για τις μελλοντικές γενιές των μαθητών, καθηγητών και φορέων καινοτομίας.

Η Google εγκαινίασε τον ανασχεδιασμένο ιστότοπό της για τους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες της  επικεντρώνονται σε τρεις βασικούς τομείς:

  • στην οικοδόμηση ενός θεμελίου τεχνολογίας και πρόσβασης
  • στην ενδυνάμωση των καινοτόμων κοινοτήτων
  • στη συναρπαστική μάθηση για τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές

Οι εκπαιδευτικοί

θα βρουν χρήσιμους πόρους για την επαγγελματική τους ανάπτυξη, προϊόντα και εργαλεία της Google για την υποστήριξη και προβολή των έργων των μαθητών τους.

Οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί

θα ενημερωθούν για τα εργαλεία, την υποστήριξη της Google και τα τελευταία νέα για σχολεία, περιφέρειες, Πανεπιστήμια μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην εκπαίδευση.

Οι φοιτητές και μαθητές

θα ενημερωθούν για τα προγράμματα και τους διαγωνισμούς της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που μπορούν να συμμετέχουν  και τα αντίστοιχα βραβεία.

Ενημερωθείτε περισσότερο: A New and Open Word for Learning

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση