Αρχική » i-create » Διασκεδάστε με την Επιστήμη και την Τεχνολογία

Ιστορικό

Σαν σήμερα

16/4/1972: Εκτοξεύεται από το Κέιπ Κένεντι της Φλόριντα το διαστημόπλοιο «Απόλλων 16» με κατεύθυνση τη Σελήνη

Διασκεδάστε με την Επιστήμη και την Τεχνολογία


Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας 2011

Διοργάνωση ΕΙΕ, British Council, σε συνεργασία με openscience.gr & Διερευνητική Μάθηση

Σας προσκαλούμε στο μεγάλο Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας (15-18 Δεκεμβρίου 2011), στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στην καρδιά της Αθήνας!

To Φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα σύνολο από εκδηλώσεις  καθώς και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και επίπεδα γνώσης. Σεμινάρια, εκπαιδευτικά δρώμενα, πειράματα, εργαστήρια, ξεναγήσεις, επιστημονικές ομιλίες από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους πανεπιστημιακούς και ερευνητές, καλύπτουν το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Χαρείτε τον ξεχωριστό τρόπο παρουσίασης της επιστήμης μέσα από ζωντανή μουσική, φαντασία  και …πολλή  πρωτοπορία!

Διασκεδάστε με την Επιστήμη – Επικοινωνήστε με τη Μουσική.

Το FEST11 είναι μια γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας με στόχο την εξοικείωση μικρών και μεγάλων με τις έννοιες, τη μεθοδολογία και τα μυστικά της επιστημονικής σκέψης αλλά και τις εφαρμογές της έρευνας στην καθημερινή μας ζωή.

Στο πρόγραμμα ομιλιών του FEST11, διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές θα μιλήσουν για τεχνολογίες αιχμής και σύγχρονες ανακαλύψεις, ενώ ειδικοί της επικοινωνίας της επιστήμης θα αναδείξουν τα εργαλεία σύνδεσης επιστήμης και κοινωνίας.

Οι πρωινές εκδηλώσεις αυτού του τετραημέρου: εργαστήρια, επιστημονικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά δρώμενα και πειράματα καθώς και οργανωμένη ξενάγηση στην έκθεση «Άβαξ» – Πλευρές της ιστορίας των υπολογιστών στην Ελλάδα, απευθύνονται κυρίως σε μαθητές, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και φοιτητές. Οι απογευματινές παρουσιάσεις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών διαλέξεων και απευθύνονται σε νέους επιστήμονες, φοιτητές, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με τον τελικό του προγράμματος School Lab για την επικοινωνία της επιστήμης στα σχολεία, που διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά από το British Council σε συνεργασία με την i-create της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα είναι ανοικτό στο ευρύ κοινό. Απαιτείται όμως δήλωση συμμετοχής στα σεμινάρια (http://www.openscience.gr/fest11), τα εκπαιδευτικά προγράμματα (Άβαξ) και στην παράσταση της Παρασκευής (πρωί).

Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ θα βρείτε στη διεύθυνση: http://www.eie.gr/news-gr-events.html

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση