Αρχική » Εκπαιδευτικά θέματα » Δείτε “Το ωραίο ωρολόγιο” – το νέο επεισόδιο της σειράς “Ένα γράμμα μια ιστορία”

Ιστορικό

Δείτε “Το ωραίο ωρολόγιο” – το νέο επεισόδιο της σειράς “Ένα γράμμα μια ιστορία”

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς υποδεχόμαστε τους μαθητές παρουσιάζοντας το νέο επεισόδιο της σειράς “ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ”.

Δείτε στο κανάλι της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στο youtube “ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ” (Γράμμα Ωμέγα) της σειράς “ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ”

Η  σειρά “ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ”, είναι μια πρωτότυπη σειρά κινουμένων σχεδίων που στοχεύει στη μάθηση μέσα από την ψυχαγωγία. Η γνωριμία του παιδιού με τα γράμματα και τους ήχους της γλώσσας γίνεται μέσα από 24 έμμετρες χιουμοριστικές, σουρεαλιστικές ιστορίες, οι οποίες συνδυάζουν την παιδαγωγική με την παραμυθική και την τηλεοπτική γλώσσα. Το κάθε επεισόδιο λειτουργεί σε ένα πλαίσιο διαθεματικής και ολιστικής προσέγγισης της γνώσης στηρίζοντας το Αναλυτικό Πρόγραμμα με μία καινοτόμο, πρωτότυπη και ελκυστική διάσταση.

Μπορείτε ακόμα να δείτε το επεισόδιο με αγγλικούς υπότιτλους THE BEAUTIFUL CLOCK.

Η  σειρά “ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ” επιλέχθηκε να προβληθεί στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (30 Σεπ. – 16 Οκτ. 2011) στις κατηγορίες ANIMATION και CHILDREN.

Η σειρά συμμετέχει ακόμα στον διεθνή διαγωνισμό JAPAN PRIZE 2011 (From International Educational Program Contest to International Contest for Educational Media) με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων διεθνώς και τη συμβολή στην ανάπτυξη και ενίσχυση της παγκόσμιας κατανόησης και συνεργασίας. Στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του JAPAN PRIZE 2011 έχει αναρτηθεί η συμμετοχή της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τη σειρά “ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ” στη σχετική λίστα (entry list).

Στο Διεθνές Φεστιβάλ & Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων animasyros 4.0 θα πραγματοποιηθούν 3 εργαστήρια για παιδιά με τίτλο “Δημιουργική γραφή και εισαγωγή στα κινούμενα σχέδια με αφορμή την εκπαιδευτική σειρά «Ένα Γράμμα Μια Ιστορία»” από τους δημιουργούς της σειράς, Σοφία Μαντουβάλου και Αρίσταρχο Παπαδανιήλ (15, 16, 17 Σεπτεμβρίου 10:00-11:00) και το Σάββατο 17/09 θα προβληθούν 12 επεισόδια της σειράς «Ένα Γράμμα Μια Ιστορία» της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης στην αίθουσα του θεάτρου “ΑΠΟΛΛΩΝ”.

Τη Δευτέρα 19/09 αμέσως μετά την Τελετή Έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και συγκεκριμένα, στις 22:10 ξεκινά το Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 5oυ digi2011 (Φεστιβάλ Ψηφιακών Ταινιών), στο οποίο θα προβληθεί το επεισόδιο “Ο Βιολιστής Βάτραχος” της σειράς «Ένα Γράμμα Μια Ιστορία».


3 Σχόλια

  1. Γεια σας,Είμαι εκπαιδευτικός της Π.Ε. και θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για αυτήν την εξαιρετική δουλειά με το ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ που επιχειρήσατε για την εκμάθηση της αλφαβήτου με αυτόν τον πρωτότυπο οπτικοακουστικό τρόπο. Έχω 2 ερωτήματα να σας θέσω: 1.) Υπάρχει η δωρεάν δυνατότητα προμήθειας αυτού του υλικού με κάποιον τρόπο, προκειμένου να το επεξαργαστώ στην τάξη, 2.) Καθώς φαίνεται το υλικό δεν είναι ακόμη πλήρες, καθώς απουσιάζουν οι οπτικοακουστικές ιστορίες με αρκετά γράμματα της αλφαβήτου. Θα συμπληρωθεί μήπως πρώτα και ίσως αργότερα υπάρχει περίπτωση να το διανείμετε στις σχολικές μονάδες ή ακόμη και σε εμάς τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούμε να το προσθέσουμε στη συλλογή υλικού μας για τη σχολική καθημερινότητα. Σας ευχαριστώ και αναμένω σύντομα την απάντησή σας.

  2. Ξέρετε αν και πότε θα δοθούν τα υπόλοιπα γράμματα στο διαδύκτιο?
    Εχω δεί το Α, Β, Ε, Ι, Κ, Λ, Ν, Ο, Π, Ρ, Τ, και το Ω.
    Θα μπορέσουμε ίσως αργότερα να τα αγοράσουμε?
    Ευχαριστώ πολύ,
    Βίκυ Λάμπρου

  3. Οι υπόλοιπες ταινίες και οι εφαρμογές αναρτώνται σταδιακά στο διαδίκτυο στην πλατφόρμα http://www.edutv.gr, http://www.i-create.gr. Ακόμα θα τις βρείτε στο κανάλι μας EducationalTVGreece στο YouTube και στην τηλεόραση της ΕΡΤ στις ζώνες προβολής της Εκπ. Ραδιοτηλεόρασης.

    Ευχαριστούμε!

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση