Αρχική » Εκπαιδευτικά θέματα » Καταιγισμός «Likes» στη διοργάνωση JoomlaDay Greece 2011!

Ιστορικό

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Καταιγισμός «Likes» στη διοργάνωση JoomlaDay Greece 2011!

Γράφει η Αγνή Ανδρεοπούλου, τελοιόφοιτη Πληροφορικής και ΜΜΕ

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το πρώτο ελληνικό JoomlaDay Greece που πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Μαΐου στην Αθήνα. Το event φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις αίθουσες του κινηματογράφου Δαναός οι οποίες καθ’ όλη την διάρκεια του διημέρου ήταν  ασφυκτικά γεμάτες, γεγονός που μαρτυρά  την μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης.
Το κοινό στο οποίο απευθυνόταν και παραβρέθηκε στο event ήταν κάθε ηλικίας και από κάθε χώρο. Η είσοδος για την προέλευση του κοινού ήταν δωρεάν αν και το JoomlaDay ξεκίνησε τις «καμπάνιες» του ως θεσμός από το εξωτερικό και μάλιστα με υψηλή πληρωμή ως είσοδο. Μεταξύ των επισκεπτών στα «εγκαίνια» του πρώτου ελληνικού JoomlaDay ήταν τόσο επαγγελματίες στη χρήση ανοιχτού κώδικα όσο και αρχάριοι, οι οποίοι συναντήθηκαν με κοινό γνώμονα την παρακολούθηση ενός εποικοδομητικού διημέρου αφιερωμένο στο Joomla! Πολλοί ήταν οι επισκέπτες οι οποίοι προσήλθαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας για την παρακολούθηση της διοργάνωσης.

JoomlaDay Greece 2011 (recap) from JoomlaDay Greece on Vimeo.

Στο event παραβρεθήκαν και μίλησαν 23 ομιλητές «guru» για το Joomla από Ελλάδα αλλά και εξωτερικό (Ευρώπη και ΗΠΑ), ειδήμονες σε σχετικά θέματα με τη δημοφιλή πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου ανοιχτού λογισμικού παγκοσμίως. Η παρουσίαση κάθε ομιλητή είχε διάρκεια 50 λεπτά με ενδιάμεσα διαλείμματα για socializing, γνωριμίες και απορίες του κοινού. Καθεμία παρουσίαση έκρυβε μυστικά, τα οποία μαρτυρούσαν στους τυχερούς επισκέπτες οι μετρ του είδους. H ενθουσιώδης συμμετοχή πριν από την έναρξη της διημερίδας μέσω του tweeter, με likes στο Facebook, αναρτήσεις σε κοινότητες και blogs κορυφώθηκε με την προσέλευση πάνω από 600 ενδιαφερομένων.
Την αυλαία των παρουσιάσεων άνοιξε ο Ryan Ozimek προέδρος του Open Source Matters, Inc., του οργανισμού που ουσιαστικά “τρέχει” το Joomla παγκοσμίως. Έπειτα ακολούθησαν παρουσιάσεις των υπολοίπων ομιλητών με θέματα τα οποία σε γενικές γραμμές κινήθηκαν σε ρυθμούς εισαγωγικούς αρχικά για το Joomla που απευθυνόταν στους αρχάριους χρήστες κυρίως και έπειτα σε πιο εμπειρικά θέματα για ειδικούς στο περιβάλλον Joomla.

EsC JoomlaDay 30.05.2011 from EsC on Vimeo.

Η δεύτερη ημέρα του JoomlaDay ξεκίνησε επίσης σημαντικά με την παρουσίαση του αρχιτέκτονα του Joomla ο οποίος μίλησε για το μέλλον του Joomla με τον δικό του ιδιαίτερα απολαυστικό τρόπο.Αακολούθησαν πολλά workshops την πρώτη μέρα της διοργάνωσης για αρχάριους κυρίως, αλλά και τη δεύτερη ημέρα για developers και γενικά πιο “advanced” χρήστες του Joomla! Μερικά από τα θέματα τα οποία παρουσιάστηκαν ήταν η νέα έκδοση 1.6 του Joomla, ασφάλεια του Joomla, Mobile templating, σημαντικά extensions (Joom!Fish, Κ2 κ.α) του Joomla, Akeeba Backup και πολλά άλλα χρήσιμα και περιεκτικά εργαλεία γνώσης για κάθε επιπέδου χρήστη ανοιχτού κώδικα προγραμματισμού. Στο τελευταίο μισάωρο του διημέρου ακολούθησε σύντομη συζήτηση και απολογισμός του event με το κοινό. Ήταν η σειρά του κοινού να πάρει το λόγο για να ευχαριστήσει, συγχαρεί και να κάνει επισημάνσεις. Η επιτυχία της διημερίδας σφραγίστηκε  με την δέσμευση για διεύρυνση της θεματολογίας για τις επόμενες διοργανώσεις οι οποίες θα έχουν τον χαρακτήρα ετήσιου ανοιξιάτικου θεσμού. Χορηγοί που στήριξαν σημαντικά την επιτυχή διοργάνωση ήταν η Microsoft Hellas, JoomlaWorks, AkeebaBackup, CommunityBuilder, Netstudio, DPG και Nooku,  RedComponent και Joom!Fish.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση