Αρχική » Εκπαιδευτικά θέματα » Google Teacher Academy – Εκπαίδευση Εκπαιδευτών από την Google

Ιστορικό

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Google Teacher Academy – Εκπαίδευση Εκπαιδευτών από την Google

Επιμέλεια Έλενα Κινδύνη, Σύμβουλος Επικοινωνίας

Η  Google Teacher Academy έχει την μορφή εντατικών  μονοήμερων σεμιναρίων και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο με στόχο να τους υποστηρίξει ώστε να προσεγγίσουν με πρωτοποριακό τρόπο τις νέες τεχνολογίες.

Η επόμενη Google Teacher Academy θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου 2011 στο Σηάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι συμμετέχοντες θα επιμορφωθούν στη χρήση των  δωρεάν προϊόντων της Google  και  άλλων τεχνολογιών, στην ανάπτυξη  καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν  εκπαιδευτικό υλικό και εμπειρία τα οποία να μοιραστούν στη συνέχεια με τους συναδέλφους τους σε τοπικό επίπεδο.  Μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης οι συμμετέχοντες πιστοποιούνται ως Goοgle Certified Teachers και στην συνέχεια καλούνται  να διοργανώσουν τρία επιμορφωτικά σεμινάρια μέσα σε ένα χρόνο για τους εκπαιδευτικούς στη χώρα τους.

Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί της Google  χαρακτηρίζονται για τις καινοτόμες πρακτικές τους στην τάξη, τη διαρκή τους επιθυμία για την βελτίωση της εκπαιδευτικής και μαθησιακής διαδικασίας και την ικανότητα τους να αποτελέσουν «πρεσβευτές» της αλλαγής, της καινοτομίας, της δια βίου μάθησης, της συνεργατικότητας, της ισότητας και των ίσων ευκαιριών.

Θα επιλεγούν 50 εκπαιδευτικοί και στελέχη της εκπαίδευσης από όλο τον κόσμο, ενώ η αξιολόγηση θα γίνει με βάση την επιτυχημένη χρήση της τεχνολογίας στο σχολικό περιβάλλον, καθώς και την και την διεθνή εκπαιδευτική εμπειρία του υποψηφίου. Τα σεμινάρια προσφέρονται δωρεάν, αλλά οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καλύψουν τα δικά τους έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Η Αίτηση Συμμετοχής γίνεται μέσω διαδικτύου μέχρι τις 16 Ιουνίου 2011 και θα πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως από ένα πρωτότυπο μονόλεπτο βίντεο στο οποίο οι υποψήφιοι καλούνται  παρουσιάσουν ένα από τα δυο ακόλουθα θέματα: «Κίνητρα και Μαθησιακή Διαδικασία» ή «Καινοτομία στην Τάξη». Το βίντεο θα πρέπει να αναρτηθεί στο διαδίκτυο στο Google Video ή στο You Tube και το URL  να αντιγραφεί στην αίτηση συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.google.com/educators/gta.html

Επικοινωνήστε απευθείας με την ομάδα Google Teachers: gteachers@gmail.com

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση