Αρχική » Εκπαιδευτική ΡαδιοΤηλεόραση » EduTubePlus » Συνεργασία σχολείων μέσα από τo EduTubePlus

Ιστορικό

Σαν σήμερα

29/3/1896: Ο Σπύρος Λούης ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Λούης έτρεξε τον μαραθώνιο σε χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δεύτερα.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Συνεργασία σχολείων μέσα από τo EduTubePlus

Γράφει η Ξανθή Χουλιάρα,

δασκάλα πιλοτικής εφαρμογής EduTubePlus

στο Πειραματικό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου Ζακύνθου


Τρίτη 18/01/2011 …

Την Τρίτη 18/01/2011 στις 12.00 το Πειραματικό Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κάμπου Ζακύνθου με το Ρουμάνικο σχολείο- συνεργάτη πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη προκειμένου να γνωριστούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και να συζητήσουν για θέματα που αφορούν τη μέχρι τώρα πορεία της δράσης. Η ελληνίδα συντονίστρια κα Παπαδημητρίου μέσα από μία τακτική επικοινωνία και με τα δύο σχολεία συντόνισε την όλη προσπάθεια και παρόλα τα τεχνικά απρόοπτα από μεριάς Ρουμάνικου δικτύου, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην συντονίστριά μας!!!!!!

Παρόλα τα τεχνικά προβλήματα που υπήρχαν από την πλευρά του Ρουμάνικου σχολείου, με πολύ υπομονή και επιμονή η σύνδεση έγινε αξιοποιώντας τρεις διαφορετικές πλατφόρμες: Wiziq, Skype και ooVoo.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί χάρηκαν πολύ με το γεγονός της διαδικτυακής επικοινωνίας. Το ελληνικό σχολείο παρουσίασε στους Ρουμάνους μαθητές τεχνικές αφηρημένης τέχνης και κάποια μικρά “μυστικά” που διευκολύνουν την αφαιρετική πορεία στην ζωγραφική.


Οι Ρουμάνοι μαθητές μας παρουσίασαν τα έργα που δημιούργησαν για τις ανάγκες της συνεργασίας και μας τραγούδησαν τραγούδια φιλίας και χαράς. Οι μαθητές του Κάμπου χειροκρότησαν θερμά τους μικρούς συνργάτες τους και απάντησαν με ένα παραδοσιακό Ζακυνθινό τραγούδι γνωστό ως το “αλφαβιτάρι της αγάπης” το οποίο το διασκεύασαν και σε λατινικό καραοκε, ώστε να το στείλουν στους φίλους τους.

Το Ρουμάνικο σχολείο ( 4η Δημοτικού: 1 τμήμα = 29 μαθητές) κατάφερε να συνεργαστεί και να συλλειτουργήσει από απόσταση με τρία τμήματα ελληνικά (Δ1:20 μαθητές, Ε1:17 μαθητές και Στ1: 19 μαθητές) αξιοποιώντας την τεχνολογία, τη γλωσσομάθεια και την αγάπη για την τέχνη.

Μετά από περίπου δύο ώρες συνεχούς επικοινωνίας δόθηκαν υποσχέσεις για μία ακόμη τηλεδιάσκεψη στην οποία τα δύο σχολεία θα παρουσιάσουν τα βίντεο που αξιοποίησαν προκειμένου η εισαγωγή στην αφηρημένη τέχνη να αποτελέσει μία κοινή ευχάριστη εμπειρία.

Πολύ σύντομα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση της επεξεργασίας με κοινή προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών.


Σε ευχαριστούμε edutube plus!!!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση