Σύνδεσμοι

Διαχείριση

Αντωνοπούλειο Ιδρυμα – Κουμπαράδες από ανακυκλώσιμα υλικά

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.

Το 7ο Γυμνάσιο Πάτρας με το πολιτιστικό πρόγραμμα << Κολάζ, ντεκουπάζ, καλλιτεχνικές δημιουργίες με ανακυκλωμένα υλικά>> ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που μας έγινε από το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα Πάτρας με σκοπό να ενισχύσουμε τις ανάγκες του ιδρύματος. Τα παιδιά του προγράμματος χρησιμοποίησαν ανακυκλωμένα υλικά κάθε είδους και με φαντασία τα μετέτρεψαν  σε πολύχρωμους κουμπαράδες. Στην συνέχεια στο μάθημα των καλλιτεχνικών τα παιδιά όλων των τάξεων έκαναν και αυτά τους δικούς τους κουμπαράδες, με υλικά που έφεραν στην τάξη αλλά συνέχισαν την προσπάθειά τους και στο σπίτι συμπαρασύροντας με τον ενθουσιασμό τους και τους γονείς τους. Τα αποτελέσματα φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες.  Θα υπάρχουν και επόμενες  αναρτήσεις  γιατί τα έργα των παιδιών ήταν πάρα πολλά και θεωρώ πως πρέπει να εμφανιστούν όλα ανεξάρτητα αν κάποια είναι ίσως λίγο καλύτερα από κάποια άλλα. Άλλωστε αυτό που μετράει είναι ότι έγιναν με αγάπη και για καλό σκοπό.

Λίγα λόγια για το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα από την ιστοσελίδα του όπου μπορείτε να δείτε όλους όσους συμμετέχουν  και τους κουμπαράδες τους. http://www.antonopouleio.gr/

To Αντωνοπούλειο Ίδρυμα και οι φίλοι του ιδρύματος ετοιμάζουν έκθεση με θέμα “Κουμπαράδες από ανακυκλώσιμα υλικά” και τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του ιδρύματος.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 16, 17 και 18 Μαίου στον Έσπερο (στο επάνω  μέρος της πλατείας Γεωργίου).

Το «ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ» είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε στη μνήμη του Παναγιώτη, του Αλέξη και του Γιάννη, τριών μελών της οικογένειας Αντωνοπούλου, που έφυγαν πολύ πρόωρα. Είναι εγκεκριμένο από το κράτος, βάσει Προεδρικού Διατάγματος, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλλου 1703/19-11-03) και αποτελεί  ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η προοπτική μας είναι η λειτουργία ξενώνα διαμονής για 16 παιδιά, 1.200τ.μ. περίπου με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων. στο Χαϊκάλι Αχαΐας. Στις 4 Νοεμβρίου του 2007 τέθηκε ο θεμέλιος λίθος και άρχισαν άμεσα οι εργασίες ανέγερσης.

Από την έναρξη της λειτουργίας του το Σεπτέμβριο του 2002, το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα λειτουργεί προσωρινό ξενώνα φιλοξενίας για 6-8 παιδιά σε ιδιόκτητο, κατάλληλα διαρρυθμισμένο διαμέρισμα της οδού Κανακάρη 169Α στην Πάτρα,  υπό τη φροντίδα εξειδικευμένου προσωπικού. Τα παιδιά προέρχονται από το οικοτροφείο της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ», αλλά μη έχοντας οικογενειακή στήριξη, επαφίενται αποκλειστικά στη φροντίδα του «ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ» όταν δεν λειτουργεί το παραπάνω οικοτροφείο. Αυτό σημαίνει ότι από Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Δευτέρα πρωί σε μόνιμη βάση, αλλά και όλες τις αργίες, εορτές, διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και τις καλοκαιρινές διακοπές, τους παρέχεται πλήρης φροντίδα αλλά και ψυχαγωγία, και είναι ικανοποίησή μας να τα βλέπουμε ευτυχισμένα και χαρούμενα.

Σημειωτέον ότι το «ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ» δεν έχει καμία οικονομική επιχορήγηση, κρατική ή άλλης φύσεως.

Μπορείται να δείται τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος στο Blue Tempera.

3 thoughts on "Αντωνοπούλειο Ιδρυμα – Κουμπαράδες από ανακυκλώσιμα υλικά"

  1. Δήμητρα γειά σου,
    οι κουμπαράδες που έκαναν τα παιδιά του σχολείου σας είναι πράγματι πολύ ωραίοι. Ο καθένας είναι μοναδικός και φαίνεται ότι έγινε με πολύ μεράκι, φαντασία και καλλιτεχνική διάθεση πραγματικά. Σας αξίζουν θερμα συγχαρητήρια, τόσο για τη δημιουργία καθ’ εαυτήν, όσο και για την πράξη. Είμαι σίγουρη ότι και οι άλλοι κουμπαράδες που ανυπομονώ να δω θα είναι μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη για όλους μας και πιστεύω ότι η όλη προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία.
    Και πάλι σας ευχαριστώ, εύχομαι καλή πρόοδο και κάθε ευτυχία στα παιδιά και στις οικογένειές τους αλλά και σε σας για την δημιουργική καθοδήγηση.
    Με πολλή αγάπη και εκτίμηση
    Νικολίτσα Αντωνοπούλου

  2. Ο/Η dodora λέει:

    teleia!

  3. Ο/Η dodora λέει:

    pl oreooooo!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση