Κάνε like στα Θρησκευτικά!

Ένα ακόμη ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο της γνώσης του Θεού…

Το επέτρεψε η αγάπη μου…

Φεβ 201621

Το επέτρεψε η αγάπη μου…

Άγιος Σεραφείμ της Βίριτσα

Άγιος Σεραφείμ της Βίριτσα

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί ένα γράμμα που στάλθηκε από τον άγιο Σεραφείμ της Βίριτσα σε ένα πνευματικό του παιδί, επίσκοπο, ο οποίος βρισκόταν στην φυλακή. Είναι ένας λόγος παρηγοριάς και νουθεσίας, που ο δημιουργός Θεός απευθύνει στην ψυχή του ανθρώπου.

«Έχεις ποτέ σκεφτεί, ότι όλα όσα αφορούν εσένα, αφορούν και εμένα; Διότι αυτά που αφορούν εσένα, αφορούν την κόρη του οφθαλμού μου. Όταν οι πειρασμοί έρχονται επάνω σου σαν το ποτάμι. Θέλω να ξέρεις ότι το επέτρεψε η αγάπη μου.

Θέλω να ξέρεις ότι η αδυναμία σου έχει ανάγκη από την δύναμή μου και η ασφάλειά σου βρίσκεται στο να με αφήσεις να σε προστατεύσω.

Θέλω να ξέρεις ότι όταν βρίσκεσαι σε δύσκολες συνθήκες μεταξύ ανθρώπων που δεν σε καταλαβαίνουν, δεν λογαριάζουν αυτά που σου είναι ευάρεστα και σε απομακρύνουν, αυτό το επέτρεψε η αγάπη μου.

Είμαι ο Θεός σου, οι περιστάσεις της ζωής είναι στα χέρια μου.

Δεν βρέθηκες τυχαία στη θέση σου. Είναι ακριβώς η θέση που σου έχω ορίσει.

Δεν με παρακαλούσες να σου μάθω την ταπείνωση; Και να! Σε έβαλα σ’ αυτό ακριβώς το περιβάλλον στο «σχολείο» που διδάσκουν αυτό το μάθημα…

Έχεις οικονομικές δυσκολίες και μόλις τα βγάζεις πέρα; Να ξέρεις ότι κι αυτό το επέτρεψε η αγάπη μου. Θέλω να ξέρεις ότι εγώ διαθέτω τα χρήματα σου για να καταφεύγεις σε μένα και να γνωρίζεις ότι εξαρτάσαι από μένα. Θέλω να ξέρεις ότι τα αποθέματα μου είναι ανεξάντλητα και να βεβαιωθείς ότι είμαι πιστός στις υποσχέσεις μου.

Μη σε κλονίσουν ποτέ όσοι πουν στην ανάγκη σου: «Μην πιστεύεις στον Κύριο και θεό σου».

Έχεις περάσει ποτέ νύχτα μέσα στη θλίψη εξαιτίας των συγγενών σου, των ανθρώπων που αγαπάς; Το επέτρεψε η αγάπη μου, για να στραφείς σε μένα και σε μένα να βρεις την αιώνια παρηγοριά και ανακούφιση.

Σε ξεγέλασε ο φίλος σου ή κάποιος που του είχες ανοίξει την καρδιά σου; Το επέτρεψε η αγάπη μου. Σε άγγιξε αυτή η απογοήτευση, για να μάθεις ότι ο καλύτερος φίλος σου είναι ο Κύριος.

θέλω να τα φέρνεις όλα σε μένα και όλα να μου τα λες.

Σε συκοφάντησε κάποιος; Να το αφήσεις σε μένα, σε μένα να προσκολληθείς. Εγώ είμαι η καταφυγή σου, για να κρυφτείς από την «αντιλογία των εθνών». Θα κάνω τη δικαιοσύνη σου να λάμψει σαν το φως, και τη ζωή σου σαν μέρα μεσημέρι.

Καταστράφηκαν τα σχέδια σου κι η ψυχή σου είναι εξαντλημένη. Το επέτρεψε η αγάπη μου. Έκανες σχέδια και είχες δικούς σου σκοπούς. Τα σχέδια σου τα έφερες να τα ευλογήσω. Άλλα Εγώ θέλω να αφήσεις σε μένα να κατευθύνω και να χειραγωγώ τις περιστάσεις της ζωής σου, διότι είσαι το όργανο και όχι πρωταγωνιστής.

Σε βρήκαν απροσδόκητες αποτυχίες και η απελπισία κατέλαβε την καρδιά σου; Να ξέρεις, το επέτρεψε η αγάπη μου. Διότι μ’ αυτή την κούραση και το άγχος δοκιμάζω την πίστη σου στις υποσχέσεις μου και την παρρησία σου στην προσευχή για τους συγγενείς σου. Δεν ήσουν εσύ που εμπιστεύτηκες τις φροντίδες για αυτούς στην προνοητική αγάπη μου; Δεν ήσουν εσύ που εμπιστεύτηκες τις φροντίδες για αυτούς στην προνοητική αγάπη μου; Δεν είσαι εσύ που και τώρα τους αφήνεις την προστασία της πανάγνου Μητέρας μου;

Σε βρήκε σοβαρή ασθένεια που μπορεί να γιατρευτεί ή είναι αθεράπευτη και σε κάρφωσε στο κρεβάτι σου; Το επέτρεψε η αγάπη μου, επειδή θέλω να με γνωρίσεις πιο βαθιά, μέσω της σωματικής ασθένειας…

Ονειρευόμουν να κάνεις κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο για μένα και αντί να το κάνεις έπεσες στο κρεβάτι του πόνου; Το επέτρεψε η αγάπη μου. Διότι τότε θα ήσουν βυθισμένος στα δικά σου έργα και εγώ επέτρεψα να σου συμβεί αυτό για να προσελκύσω τις σκέψεις σου σε μένα. Θέλω να σου διδάσκω τις βαθύτατες σκέψεις και τα μαθήματά μου, για να με υπηρετείς, θέλω να σε μάθω να συναισθάνεσαι πως είσαι τίποτα χωρίς εμένα. Μερικοί από τους καλύτερους υιούς μου είναι αυτοί οι οποίοι είναι αποκομμένοι από τη δραστική ζωή, για να μάθουν να χειρίζονται το όπλο της αδιάλειπτης προσευχής.

Κλήθηκες απροσδόκητα να αναλάβεις μια δύσκολη και υπεύθυνη θέση! Σου εμπιστεύομαι τις δυσκολίες αυτές και γι’ αυτό θα σε ευλογήσω Εγώ ο Κύριος και θεός σου, σ’ όλα. Καθοδηγητής και δάσκαλος σου θα είναι ο Κύριος σου.

Την ημέρα αυτή στα χέρια σου, τέκνο μου, έδωσα αυτό το δοχείο με το θείο μύρο, να το χρησιμοποιήσεις ελεύθερα. Να θυμάσαι πάντοτε ότι κάθε δυσκολία λέξη, κάθε διαβολή και κατάκριση, κάθε εμπόδιο στα έργα σου, που θα μπορούσε να προκαλέσει αγανάκτηση και απογοήτευση, κάθε φανέρωση της αδυναμίας να προκαλέσει αγανάκτηση και απογοήτευση, κάθε φανέρωση της αδυναμίας και της ανικανότητας σου, θα χρίεται με αυτό το έλαιο; το επέτρεψε η αγάπη μου.

Να θυμάσαι πως κάθε εμπόδιο είναι νουθεσία από τον Θεό. Και να βάλεις στην καρδιά σου αυτόν τον λόγο, που σου έχω αποκαλύψει την ημέρα αυτή: το επέτρεψε η αγάπη μου!

Να ξέρεις και να θυμάσαι πάντα, όπου και να είσαι, ότι οποιοδήποτε κεντρί θα αμβλυνθεί, μόλις μάθεις σε όλα να βλέπεις εμένα.

Όλα τα επέτρεψε η αγάπη μου για ην τελείωση της ψυχής σου.

Ναι όλα τα επέτρεψε η αγάπη μου».

Αφήστε μια απάντηση

Ἐξαγοραζόμενοι τόν καιρόν,

ὅτι αἱ ἡμέραι πονηραί εἰσί.." (Ἐφ 5,16)

Διάβαζε στου ήλιου το φως… καί σήμερα με αγαπά ο Θεός…

Φεβρουάριος 2016
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
« Ιούν   Σεπ »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829  

Γιά σκέψου...

2/12: Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας
Η 2α Δεκεμβρίου υιοθετήθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Δουλείας το 1949 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Παρά τους αγώνες αιώνων, η δουλεία δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς στον κόσμο μας. Μορφές της δουλείας αντιστέκονται, όπως η καταναγκαστική εργασία, η παιδική εργασία, το εμπόριο λευκής σαρκός και η διακίνηση των λαθρομεταναστών.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Μέ ἄλλα λόγια…

KατηγορίεςTop
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων