Έχει ολοκληρωθεί πλέον η αναβάθμιση (ως άλλο lifting) των υπολογιστών του εργαστηρίου πληροφορικής του Γυμνασίου Καρλοβασίων με εγκατάσταση και δεύτερου λειτουργικού συστήματος, μίας απλής και δημοφιλούς διανομής Linux, του Mint 17 “QIANA” με γραφικό περιβάλλον MATE.

    Αυτή η αλλαγή είχε καταστεί επιτακτική και μετά τη διακοπή υποστήριξης των Windows XP από την Microsoft από την περασμένη άνοιξη.

    Παράλληλα, για λόγους προς τα πίσω συμβατότητας, σταδιακής προσαρμογής όσων δυσκολεύονται να απαγκιστρωθούν από τα Windows αλλά και αδυναμίας υποστήριξης όλων των εφαρμογών σε Linux, όπως του τοπικού προγραμματιστικού περιβάλλοντος (offline editor) του Scratch 2.0 που χρησιμοποιείται στο μάθημα Πληροφορικής της Γ’ Γυμνασίου, έχουν διατηρηθεί σε μικρότερες κατατμήσεις του σκληρού δίσκου και τα Windows XP, σε μία λύση διπλής συνύπαρξης των δύο λειτουργικών συστημάτων (dual boot). Επιπλέον η λύση του dual booting επιλέχθηκε, αντί του LTSP με Ubuntu 12.04 λόγω της έλλειψης μηχανήματος με προδιαγραφές εξυπηρετητή (server) και γιατί είμαστε τυχεροί να έχουμε αρκούντως καλά μηχανήματα για να “σηκώσουν” αυτή τη λύση.

    Η υπόθεση υποστήριξης ξεκαθαρίζει για ένα μεγαλύτερο διάστημα, αφού τα Linux Mint 17 συνιστούν Long Term Support (LTS) έκδοση ως το 2019.

    Τα μηχανήματα είναι ήδη εμφανές ότι αποδίδουν καλύτερα προσφέροντας μία καλύτερη εμπειρία χρήσης και περιμένουν να υποδεχτούν όλους εσάς – καινούριους και παλιούς μαθητές.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων