Η ταινία «2 Λεπτά Ακόμα» που γυρίστηκε στα πλαίσια του Εργαστηρίου Ψηφιακής Δημιουργίας έβγαλε εισιτήριο και πηγαίνει στην πανέμορφη Χίο (τόπος καταγωγής του δροσερού εκπαιδευτικού Νίκου Πυριανιάν) για το φεστιβάλ CINEμάθεια.

Η ταινία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδικτυακό κανάλι του Γυμνασίου Καρλοβασίων στο YouTube.

Πατήστε το σύνδεσμο για να δείτε το αφισάκr της ταινίας ή να δείτε την αφίσα Movie Poster

 

Η ακόλουθη δραστηριότητα από το αποθετήριο δραστηριοτήτων του Φωτόδεντρου, που ολοκληρώσαμε στην τάξη, αφορά στις περιφερειακές συσκευές (Κεφάλαιο 2.1 από το σχολικό βιβλίο). Όσοι θέλουν μπορούν να την επαναλάβουν για εξάσκηση και επιπρόσθετα να αναζητήσουν και άλλες συσκευές εισόδου, εξόδου ή εισόδου / εξόδου.

    Έχει ολοκληρωθεί πλέον η αναβάθμιση (ως άλλο lifting) των υπολογιστών του εργαστηρίου πληροφορικής του Γυμνασίου Καρλοβασίων με εγκατάσταση και δεύτερου λειτουργικού συστήματος, μίας απλής και δημοφιλούς διανομής Linux, του Mint 17 «QIANA» με γραφικό περιβάλλον MATE.

    Αυτή η αλλαγή είχε καταστεί επιτακτική και μετά τη διακοπή υποστήριξης των Windows XP από την Microsoft από την περασμένη άνοιξη.

    Παράλληλα, για λόγους προς τα πίσω συμβατότητας, σταδιακής προσαρμογής όσων δυσκολεύονται να απαγκιστρωθούν από τα Windows αλλά και αδυναμίας υποστήριξης όλων των εφαρμογών σε Linux, όπως του τοπικού προγραμματιστικού περιβάλλοντος (offline editor) του Scratch 2.0 που χρησιμοποιείται στο μάθημα Πληροφορικής της Γ’ Γυμνασίου, έχουν διατηρηθεί σε μικρότερες κατατμήσεις του σκληρού δίσκου και τα Windows XP, σε μία λύση διπλής συνύπαρξης των δύο λειτουργικών συστημάτων (dual boot). Επιπλέον η λύση του dual booting επιλέχθηκε, αντί του LTSP με Ubuntu 12.04 λόγω της έλλειψης μηχανήματος με προδιαγραφές εξυπηρετητή (server) και γιατί είμαστε τυχεροί να έχουμε αρκούντως καλά μηχανήματα για να «σηκώσουν» αυτή τη λύση.

    Η υπόθεση υποστήριξης ξεκαθαρίζει για ένα μεγαλύτερο διάστημα, αφού τα Linux Mint 17 συνιστούν Long Term Support (LTS) έκδοση ως το 2019.

    Τα μηχανήματα είναι ήδη εμφανές ότι αποδίδουν καλύτερα προσφέροντας μία καλύτερη εμπειρία χρήσης και περιμένουν να υποδεχτούν όλους εσάς – καινούριους και παλιούς μαθητές.

The KODU KUP EUROPE

7 Σεπτεμβρίου 2014

The KODU KUP EUROPE

Το Kodu Kup Europe είναι ένας συναρπαστικός σχολικός διαγωνισμός υπό την αιγίδα της Microsoft, που προκαλεί τους μαθητές να αναπτύξουν τα δικά τους ηλεκτρονικά παιχνίδια χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της πλατφόρμας Kodu Game Lab.

Πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο http://www.kodukup-europe.org/

Πληροφορίες όπως και τη διεύθυνση από όπου μπορείτε να κατεβάσετε το λογισμικό Kodu Game Lab, μπορείτε να βρείτε από το σύνδεσμο http://www.kodugamelab.com/

Δυστυχώς, η στιγμή διοργάνωσης δεν είναι και η ιδανικότερη για τα Ελληνικά σχολεία που ξεκινούν τη λειτουργία τους στις 11 Σεπτεμβρίου. (Η τελευταία διορία για την υποβολή εργασιών είναι η 15η Σεπτεμβρίου).

    Όσοι μαθητές του Γυμνασίου Καρλοβασίων ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους έστω και για αυτό το πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μου είτε μέσω της φόρμας του ιστολογίου είτε μέσω του υπηρεσιακού μου email είτε μέσω της φόρμας επικοινωνίας του Γυμνασίου Καρλοβασίων. Καλό θα είναι να βρεθεί μία ομάδα ατόμων για να υπάρξει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Ακόμη όμως και αν δεν καταφέρουμε να υποβάλλουμε κάποιο παραδοτέο, η εμπειρία και η γνωριμία με το Kodu Game Lab δε θα πάει χαμένη, καθώς – μεταξύ άλλων – θα είναι αντικείμενο ενασχόλησής μας στις δραστηριότητες του Εργαστηρίου Ψηφιακής Δημιουργίας, που θα λειτουργεί το σχολικό έτος 2014 – 2015, μετά τη λήξη του σχολικού ωρολογίου προγράμματος.


Σε αυτό το ιστολόγιο θα μπορείτε να βρείτε άρθρα, ενημερώσεις που αφορούν την εκπαίδευση και εκπαιδευτικό υλικό Πληροφορικής που δεν υπάρχουν ή δεν αφορούντις ιστοσελίδες των σχολικών μονάδων που υπηρετώ.

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων