«Υιοθετώντας ένα πάρκο στην πόλη μας!!! Φροντίδα και προστασία του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών»  από το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού Χανίων «Δημόφιλος» ‘’23 σχολεία του νομού μας, αγκαλιάζουν το πάρκο και στέλνουν το δικό τους μήνυμα’’

Σε μία ακόμη δράση του Δικτύου Μαθητικού Εθελοντισμού της πόλης των Χανίων «Δημόφιλος», συμμετείχε το σχολείο μας την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, το πρωί, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Στη δράση αυτή, οι Μαθητές της Γ’ και Στ’ τάξης με την καθοδήγηση των Εκπαιδευτικών Αναγνωστάκη Κατερίνας, Γεωργαντά Μαριλένας, Ιωάννου Σαββίνας, Νικολακάκη Αννας και Κολτσάκη Τέτας, «υιοθέτησαν συμβολικά το πάρκο» και υποσχέθηκαν την συνεχή φροντίδα του. Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν οι εθελοντικές ομάδες από είκοσι τρία σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Οι μαθητές ευπρέπισαν το χώρο καθαρίζοντάς τον, έβαψαν τους τοίχους, τα παγκάκια και το αμφιθέατρο του πάρκου, φύτεψαν λουλούδια, τοποθέτησαν ξύλινες φωλιές για τα πουλιά, τραγούδησαν, χόρεψαν και έπαιξαν παιχνίδια, δηλώνοντας πως ονειρεύονται μια πόλη φροντισμένη, φιλική στους κατοίκους και τα ζώα και ανοιχτή στις συλλογικές δράσεις!!!

Η υιοθεσία ενός πάρκου είναι σίγουρα συμβολική αλλά και ουσιαστική. Η ευθύνη που έχουμε ως πολίτες για το δημόσιο αγαθό είναι μεγάλη. Η φροντίδα, η καθαριότητα, η αποτροπή βανδαλισμών, η συνεχής συντήρηση είναι ευθύνη όλων μας. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, φορείς της πόλης σε συνεργασία με το Δήμο μπορούν να κάνουν την πόλη μας περισσότερο ανθρώπινη και σίγουρα ομορφότερη

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση