ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Θεατρικό παιχνίδι στο ΙΜΕΤα παιδιά της ΣΤ τάξης του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Δ.Δ.Μ.Ν-ΝΚ επισκέφτηκαν 20 Μαΐου 2015

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ: Τα παιδιά ανά ομάδες παρατήρησαν συγκεκριμένα  εκθέματα του μουσείου και ήταν  ερέθισμα για να ξεκινήσει έξω από το μουσείο ένα θεατρικό παιχνίδι . Παιχνίδια κίνησης και έκφρασης απελευθέρωσαν ορισμένες εσωτερικές ανάγκες των παιδιών για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να συνθέσουν με την «ομάδα» τους μικρές σκηνές, μικρούς αυτοσχεδιασμούς και ταχυδράματα  που εμπνεύστηκαν τα παιδιά.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ : Αισθησιοκητιτικές δράσεις, Προσπάθεια κάθε μέλους να λειτουργήσει σύμφωνα με το ρυθμό του άλλου. Ανάπτυξη επικοινωνίας μέσα από κοινές δράσεις.Τα παιδιά ερεύνησαν και  επεξεργάστηκαν  πληροφορίες για τον Παρθενώνα , έμαθαν, έπαιξαν και δημιούργησαν με αυτά που έμαθαν. Στο σχέδιο διδασκαλίας

ΛΑΕΔ.: Λέσχη Αξιωματικών. Ανάπτυξαν θετική στάση και σεβασμό απέναντι σε στοιχεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς (Σαρόγλειο Μέγαρο)

ΒΟΥΛΗ: Εκπ/κό πρόγραμμα από υπεύθυνους της Βουλής.

ΘΕΑΤΡΟ: Έπαιξαν Θεατρικό παιχνίδι Ασκήσεις Ανακάλυψη και ευαισθητοποίηση των μελών του σώματος. Με ερέθισμα τα αγάλματα στο Μουσείο Ακρόπολης και τις πληροφορίες από τη Βουλή τα παιδιά και οι εκπ/κοί ανά ομάδες ρόλων διαμόρφωσαν περιβάλλον δράσης , συνέθεσαν και έπαιξαν ιστορίες  βασισμένες σε δημιουργικής επίλυσης πρόβλημα.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: Παρακολούθησαν  τρισδιάστατη ταινία με τίτλο «Δαρβίνος: το μυστήριο της φύσης».

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση