ΦΤΙΑΞΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ Storybird

Τί είναι;

Πρόκειται για ένα εργαλείο web 2.0 με πολλές εικόνες που εγείρουν τη φαντασία των παιδιών και μας βοηθά να τις χρησιμοποιήσουμε με σκοπό τη δημιουργία του δικού μας παραμυθιού ή του δικού μας ποιήματος.

Πλεονεκτήματα

  1. Η εφαρμογή δεν απαιτεί εγκατάσταση, μιας και είναι διαθέσιμη online, και δίνει τη δυνατότητα αποθήκευσης και δημοσιοποίησης των εργασιών των μαθητών δωρεάν. Επίσης, όσοι μαθητές το επιθυμούν μπορούν να συνδεθούν και από το σπίτι τους .
  2. Αποτελείται απο χιλιάδες πανέμορφες εικόνες πολλών καλλιτεχνών. Μπορούμε να φτιάξουμε λογαρισμό της τάξης μας και να φτιάχνει ο κάθε μαθητής τη δική του ιστορία. Μπορούμε να δημοσιεύουμε τις ιστορίες στο ιστολόγιο του σχολείου μας.
  3. Το Storybird είναι ένα Web 2.0 εργαλείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία με πολύ καλά αποτελέσματα. Το περιβάλλον εργασίας είναι απλό, εύχρηστο και διασκεδαστικό. Οι μαθητές σε σύντομο χρόνο είναι ικανοί να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες γεγονός που ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους και τους γεμίζει ικανοποίηση. Επιπλέον, συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ των μαθητών, δεδομένου ότι υποστηρίζονται και συνεργατικές λειτουργίες.
  4. Είναι πανεύκολο! Αφορά ηλικίες από 4-12 ετών.

Πώς μπορείτε να το βρείτε;

Μπορείτε να δημιουργήσετε λογαριασμό στη σελίδα  http://www.storybird.com/

Πώς θα φτιάξετε τη δική σας ιστορία;

Αφού δημιουργήσετε το λογαριασμό σας, πατήστε create στο επάνω μέρος της σελίδας. Διαλέξτε την εικόνα που σας αρέσει και πατήστε use this art. Μπορείτε να πατήσετε στο view all για να δείτε όλες τις εικόνες του καλλιτέχνη ή να γράψετε τη λέξη κλειδί που ψάχνετε στο tags. Όταν ερωτηθείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε την εικόνα -σαν βιβλίο, ποίημα ή μονόφυλλη ιστορία- πατήστε αυτό που σας ενδιαφέρει. Μεταφέρεστε τώρα σε ένα μενού με εικόνες. Φτιάχνετε το εξώφυλλο, διαλέγετε εικόνες και γράφετε δίπλα το κείμενο, πατώντας κάθε τόσο το save. Το κείμενο μπορεί να γραφτεί και σε άλλα σημεία,όπου εσείς διαλέγετε. Στο τέλος, πατάμε από το μένού save and close και κλείνουμε την εφαρμογή.

Δοκιμάστε το γρήγορα!!!!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση