Οι μέρες Erasmus 2022 (13-14-15 Οκτωβρίου 2022) γιορτάστηκαν και φέτος στο σχολείο μας με πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων.
Αξίες όπως η φιλία , η εμπιστοσύνη, η συνεργασία και η επικοινωνία που αποτελούν βασικούς πυλώνες των προγραμμάτων Erasmus αποτέλεσαν έμπνευση και αναδείχθηκαν για μία ακόμη φορά μέσω των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν.
Όλοι μαζί δάσκαλοι και μαθητές ενώσαμε τις δυνάμεις μας για « το σχολείο σου, το σχολείο μου, το σχολείο μας» όπως είναι και ο τίτλος του δικού μας προγράμματος Erasmus και φροντίσαμε να απολαύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτές τις μέρες γιορτής.
Παίξαμε παιχνίδια φιλίας και εμπιστοσύνης υπό την ευγενική καθοδήγηση της θεατρολόγου μας και ομορφύναμε όλοι μαζί τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου με « τα Αερόστατα της Φιλίας» που είναι πλέον εκεί για να μας θυμίζουν την αγάπη , την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη που δείχνουμε όλοι ο ένας στον άλλο, μικροί και μεγάλοι σε αυτό το σχολείο.
Τέλος, αυτές οι μέρες αποτέλεσαν την αφορμή για την διάχυση των δράσεων του προγράμματος Erasmus+ 2020 «Το σχολείο σου, το σχολείο μου, το σχολείο μας. Ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα δημιουργικό, ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον» που υλοποιήθηκε το τρέχον διάστημα από το Δημοτικό Σχολείο Χαλκιάδων, τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού μέσω της συμμετοχής στην διαδικτυακή ημερίδα παρουσίασης προγραμμάτων που διοργάνωσε η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας, όσο και στην τοπική κοινωνία μέσω συνέντευξης των συμμετεχόντων σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.