Περιβαλλοντικό blog ΓΕΛ Ιερισσού

Μάι 2013 29

Κατηγορία Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β1/2012-2013      | PAPADOPOULOU DAFNI | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

Μαρία Ιατρού/ Ιερισσός

Μου αρέσει…

Ο Μύλος της Ιερισσού είναι ένας από τους πρώτους ηπειρωτικούς μύλους. Μετά το μεγάλο σεισμό της περιοχής το 1932 μεγάλο μέρος του μύλου καταστράφηκε, όμως με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη του, που ζήτησε τη συνδρομή της 10ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής, κάτω από τη δική της αυστηρή επιστημονική επίβλεψη, αναστηλώθηκε. Σήμερα ο Μύλος αυτός κοσμεί την όμορφη παραλία του χωριού μας και είναι ένας μικρός τουριστικός πόλος έλξης!

 image001

Η εκκλησιά του Αγίου Νικολάου στην Ιερισσό είναι μια πολύ όμορφη και μεγάλη εκκλησιά. Ολοκληρώθηκε πρόσφατα και για την τελειοποίησή της έγιναν πολλές δωρεές πιστών. Βρίσκεται κοντά στην παραλία και είναι πολύ εντυπωσιακή.

image003

 Δεν μου αρέσει…

Τα αδέσποτα ζώα είναι στις μέρες μας ένα συχνό φαινόμενο και το συναντάμε καθημερινά. Πολλές φορές τα ζώα αυτά γίνονται επικίνδυνα για τον άνθρωπο και τα μικρά παιδιά τα φοβούνται. Πολλά σκυλιά αδέσποτα πεθαίνουν από την πείνα ή τα χτυπάνε απρόσεχτοι οδηγοί. Η κοινωνία πρέπει να λάβει υπόψιν της πως και αυτά έχουν ζωή και να φροντίσουν για την ασφάλειά τους, τόσο για χαρη των ζώων όσο και των πολιτών.

image002

Μέρος της περιβαλλοντικής ρύπανσης οφείλεται στο ότι οι άνθρωποι πετούν τα απορρίμματά τους στο δρόμο, στα πάρκα, στα πεζοδρόμια και όχι στους κάδους. Αυτή είναι μια άσχημη νοοτροπία και χαλάει και την αισθητική ενός χώρου. Γενικότερα, το να βλέπει κανείς σκουπίδια στο δρόμο είναι μια πολύ άσχημη εικόνα. Για αυτόν τον λόγο θα ήταν προτιμότερο όλοι να φροντίζουμε για την καθαριότητα του χώρου στον οποίο ζούμε και να γίνουμε λίγο πιο υπεύθυνοι με το περιβάλλον.

image004