Περιβαλλοντικό blog ΓΕΛ Ιερισσού

Μάι 2013 28

Κατηγορία Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β1/2012-2013      | PAPADOPOULOU DAFNI | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

Γιάννης Κουκούμης/ Νέα Ρόδα

Μου αρέσει…

…ότι το σπίτι μου βρίσκεται  έξω από το χωριό “Νέα Ρόδα” πάνω σε ένα  ύψωμα. Η περιοχή στην οποία μένω ονομάζεται “Σαρακίνα”. Το καλό στην περιοχή αυτή είναι ότι έχει καταπληκτική θέα καθώς φαίνεται όλο το χωριό. Σε αυτόν τον τόπο επικρατεί ένα κλίμα ησυχίας και έτσι κάνει πιο ευχάριστη τη διαμονή εδώ. Όσοι έχουν την τύχη να ζούνε με τη θέα αυτή από όποια πλευρά και αν την κοιτάζουν παίρνουν καθημερινά άπειρη ενέργεια.

image001

Επίσης ένα θετικός παράγοντας για τον τόπο που μένω είναι πως διαθέτει πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα φοβερό κλίμα. Ακόμη από την φωτογραφία και μόνο συμπεραίνουμε ότι υπάρχει μια καθαρή ατμόσφαιρα. Το καλύτερο είναι πως ο καθένας μόλις βλέπει αυτό το τοπίο εμπνέεται, καθώς σου χαρίζει μια υπέροχη ζωή.  Η φύση παίζει σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση του χωριού,  καθώς αυτή εμπλουτίζει την ομορφιά κάθε χωριού.

image002

Δεν μου αρέσει…

ότι στον χώρο που κατοικώ  ο δρόμος παραμένει μέχρι και σήμερα παρατημένος καθώς δεν έχει στρωθεί με άσφαλτο όπως είναι φυσικό. Ο χωματόδρομος, με λακκούβες που μαζεύουν συνεχώς νερό έχει γίνει το καθημερινό πρόβλημα μικρών και μεγάλων, καθώς για να φτάσουν οι κάτοικοι του χωριού στα σπίτια τους διασχίζουν τα νερά και τις λάσπες.

image003

Το κύριο πρόβλημα στον τόπο όπου μένω είναι πως σε πολλά μέρη υπάρχουν πολλά διασκορπισμένα σκουπίδια, τα οποία συμβάλλουν στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Είναι φανερό πως τις τελευταίες δεκαετίες το πρόβλημα των σκουπιδιών έχει οξυνθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει κάποια προβλήματα  στο περιβάλλον, όπως  η βαριά ατμόσφαιρα από τα σκουπίδια και η αντιαισθητική εικόνα αυτών.

image004