Περιβαλλοντικό blog ΓΕΛ Ιερισσού

Μάι 2013 28

Κατηγορία Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β1/2012-2013      | PAPADOPOULOU DAFNI | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

Γιώργος Κοκότζιλας/ Ιερισσός

Μου αρέσει…

image001

Η θάλασσα της Ιερισσού

Ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν στον τόπο μου είναι η θάλασσα που βρίσκεται δίπλα μας.  Η Ιερισσός φημίζεται για τα γαλάζια και κρυστάλλινα  νερά της, καθώς είναι και βραβευμένη με γαλάζια σημαία που δείχνει την ποιότητα και την οργάνωση των θαλασσίων ακτών της.

image002

Ο μύλος του γέρο Βασίλη- Παππά

Ο μύλος του γερό Βασίλη-Παππά είναι ένα ιστορικό μέρος, το οποίο φτιάχτηκε τον 18ο αιώνα  και καταστράφηκε το 1932 από τον καταστροφικό σεισμό της αρχαία Ακάνθου. Πνοή έδωσε ξανά στο μέρος  ο Μπούργος Ιωάννης καθώς έφτιαξε εκεί καφετερία και επισκεύασε  τον μύλο εξ ολοκλήρου. Ο μύλος αποτελεί πλέον τουριστικό αξιοθέατο και προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο…

image004           image003

 Τα αδέσποτα

Ένα από τα προβλήματα που μαστίζουν κυρίως τα χωριά και τις κωμοπόλεις σαν τη δική μας είναι τα αδέσποτα. Τα αδέσποτα είναι κυρίως σκυλιά τα όποια δεν ανήκουν σε κανένα και τριγυρίζουν στους δρόμους και επειδή δεν βρίσκουν εύκολα τροφή πηγαίνουν στα σκουπίδια έχοντας ως αποτέλεσμα να μην τρέφονται σωστά και να εξαπλώνουν άθελά τους διάφορες ασθένειες.

image006     image005

Τα σκουπίδια και τα μπάζα

Τα μπάζα και τα σκουπίδια, επίσης, είναι ένα  σοβαρό πρόβλημα που δυστυχώς ο δήμος  δενφροντίζει κατ’εμέ στο βαθμό που θα έπρεπε. Σκουπίδια υπάρχουν παντού πεταμένα  χαλώντας την εικόνα μιας πόλης/περιοχής. Κύριος φταίχτης αυτής της υπόθεσης είναι ο ίδιος ο άνθρωπος  που δεν προσέχει το περιβάλλον του όπως πρέπει και φέρεται σαν να θέλει να ζει σε έναν σκουπιδότοπο.