Περιβαλλοντικό blog ΓΕΛ Ιερισσού

Μάι 2013 28

Κατηγορία Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β1/2012-2013      | PAPADOPOULOU DAFNI | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

Άννα Ασλάνοβα/ Ιερισσός

Μου αρέσει…

anna thetiko1

Θ

v  ΚΑΡΝΑΓΙΑ: Τα Καρνάγια βρίσκονται λίγο έξω από το χωριό, κοντά στο λιμάνι και είναι σήμα κατατεθέν της Ιερισσού. Έχουν απομείνει τρία από τα πέντε ναυπηγεία και το παμπάλαιο επάγγελμα περνάει από γενιά σε γενιά.  

anna thetiko2

v  ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ: Η Ιερισσός έχει ως κύρια ασχολία την αλιεία και για αυτό το μεγάλο λιμάνι της παίζει σημαντικό ρόλο. Βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα με το Άγιο Όρος και είναι  σημείο αναφοράς για κρουαζιέρες γύρο από τη χερσόνησο του Άθω.

 

Δεν μου αρέσει…

anna skoupidia1

v  ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν τα σκουπίδια. Μπορεί κάποιος να τα δει είτε σε δρόμους και πεζοδρόμια είτε στην παραλία. Τα σκουπίδια αυτά δεν βλάπτουν μόνο το περιβάλλον, αλλά και την εικόνα του χωριού. Πρέπει κάτοικοι και επισκέπτες να γίνουν πιο υπεύθυνοι στο θέμα αυτό.

anna arnitiko lakouves

v  ΔΡΟΜΟΙ: Πολλοί δρόμοι  δεν είναι ασφαλτοστρωμένοι με αποτέλεσμα η διάβαση από αυτούς να γίνεται με δυσκολία. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, ιδιαίτερα στις βροχερές ημέρες οι λακκούβες γεμίζουν με νερά και λάσπες. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα για την διευκόλυνση των κατοίκων.