…χριστουγεννιάτικα μπισκότα!
Η πρώτη μάζωξη έγινε. Ευχόμαστε να γίνει θεσμός. Στην πρώτη συνάντηση η κ. Αγγελική Παπαδοπούλου, μας παρουσίασε μια συνταγή για χριστουγεννιάτικα μπισκότα.
Σας την παραδίνω!
(Θα ακολουθήσουν και φωτογραφίες! “Ανέβασα” βιαστικά τη συνταγή, επειδή κάποιες την ήθελαν άμεσα.)
ΥΛΙΚΑ
(για τη ζύμη)
240 ml χυμό πορτοκαλιού
200 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ. βούτυρο (ή βιτάμ)
3 βανίλιες
480 ml σπορέλαιο
1 μπέικιν
1,5-2 κ. αλεύρι
Προαιρετικά προσθέτω ένα κουταλάκι κανέλα, 1 κουταλάκι τζίντζερ, 1 κουταλάκι γλυκάνισο (ή μόνο κάποια από τα προηγούμενα)
ΥΛΙΚΑ
(για το γλάσο)
1 φλυτζάνι άχνη
νερό (τόσο ώστε να γίνει παχύρευστος χυλός)
Μπορώ να χρησιμοποιήσω χρώμα ζαχαροπλαστικής για χρωματιστό γλάσο. Μπορώ ακόμη να κολλήσω στο γλάσο με το οποίο θα αλείψω τα μπισκότα, καραμελάκια ή τρούφα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα υλικά και τα ζυμώνουμε. Ανοίγουμε με τον πλάστη το φύλλο πάχους 1 εκ. και χρησιμοποιώντας κουπ πατ δίνουμε σχήμα στα μπισκότα. Αν θέλουμε πλέκουμε πλεξούδες ή στεφανάκια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.