ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Γεια σας αγαπημένα μου παιδιά!

Σας στέλνω δύο πασχαλινές κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε με τη βοήθεια των γονιών σας με πολύ απλά υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

  1.       ΛΑΓΟΣ ΑΥΓΟΘΗΚΗ

Θα χρειαστείτε :

2 ρολά χαρτί υγείας, μαρκαδόρους, ψαλίδι, χρώμα της επιλογής σας  και  πινέλο, κορδελίτσα (προαιρετικά), ένα άδειο κουτάκι από μερίδες τυρί κρέμα ή άδειο κεσεδάκι από γιαούρτι, βαμβάκι.

Εκτέλεση :

Παίρνουμε το  ένα ρολό και το βάφουμε με πινέλο και χρώμα της επιλογής μας. Στη συνέχεια κόβουμε 2 λωρίδες από το 2ο ρολό 2,5 περίπου εκ.  στο πλάτος  για να δημιουργήσουμε τα αυτάκια του λαγού, τα βάφουμε  και τα κολλάμε μέσα στο 1ο ρολό αλλά και μεταξύ τους. Εναλλακτικά αντί να βάψουμε μπορούμε να κολλήσουμε χρωματιστό χαρτόνι στα  ρολά. Ζωγραφίζουμε ματάκια  ή  κολλάμε έτοιμα αν έχουμε στη διάθεση μας, μύτη, μουστάκια και χαμόγελο και φτιάχνουμε με βαμβάκι μία μπαλίτσα για ουρά. Φτιάχνουμε έναν μικρό φιόγκο και στολίζουμε τα αυτιά του λαγού. Στολίζουμε το κουτί του τυριού ή γιαουρτιού με χρωματιστό χαρτονάκι γύρω –  γύρω ή το βάφουμε και στολίζουμε με κορδέλα. Κολλάμε την αυγοθήκη μας στο λαγό και η κατασκευή  μας είναι έτοιμη !

  1. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ

Παίρνουμε το  ένα ρολό, το κόβουμε στη μέση και κολλάμε τον έναν κύλινδρο πάνω στον άλλο. Βάφουμε ή στολίζουμε τους κυλίνδρους  με χαρτόνι, όπως και τα αυτάκια. Παίρνουμε μία επιπλέον λωρίδα από το 2ο ρολό υγείας πάχους 2,5 εκ   στο πλάτος,  την κόβουμε στη μέση και δημιουργούμε τα πόδια του λαγού. Ζωγραφίζουμε το πρόσωπο και στολίζουμε με φιογκάκι. Μπορείτε να κολλήσετε κουμπιά στο σώμα του λαγού.

Καλή διασκέδαση !