Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης Σχολ. έτος 2023-2024

Τόσο διαφορετικοί …….τόσο ίδιοι
Ειδικό Δ.Σ. Αιγάλεω – 2ο Δ.Σ. ΑΙΓΑΛΕΩ «Νίκος Γκάτσος»
          Στις 17/05/2024 στοv χώρο του 2ου Δ.Σ. ΑΙΓΆΛΕΩ «Νίκος Γκάτσος» ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του προγράμματος συνεκπαίδευσης που υλοποίησαν το Ειδικό Δ.Σ. Αιγάλεω και το 2ο Δ.Σ. ΑΙΓΑΛΕΩ «Νίκος Γκάτσος». Στόχος του προγράμματος ήταν, η προώθηση της ένταξης και των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, η ανάπτυξη των ψυχοσυναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, η ευαισθητοποίηση σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καλλιέργεια σεβασμού στη διαφορετικότητα και η ανάπτυξη δεξιοτήτων ενσυναίσθησης και αμοιβαίας κατανόησης, μεταξύ των μαθητών και των μαθητριών των δύο σχολικών πλαισίων.
         Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν περιλάμβαναν διοργάνωση αθλοπαιδιών, και οργανωμένου παιχνιδιού, καθώς και καλλιτεχνικές και πολιτισμικές δραστηριότητες.
Στο 2ο Δ.Σ. ΑΙΓΑΛΕΩ «Νίκος Γκάτσος», τίμησαν με την παρουσία τους, ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Δ/νσης ΠΕΓ΄ Αθήνας  κ.Ιωάννης Κάππος, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Τάσος Ασβεστάς και η γραμματέας της Δ/νσης ΠΕ Γ΄ Αθήνας κ. Μαίρη Αναστασίου. Ο κ. Κυμπουρόπουλος είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες, απάντησε στις ερωτήσεις και στους προβληματισμούς που τέθηκαν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων